preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Izložba radova u sklopu projekta 'Budućnost počinje danas'

Autor: Krasnodor Mikša, 5. 3. 2021.

U najneobičnijem, ali svakako inspirativnom i kreativnom objektu građevinskog poligona Srednje škole Bedekovčina otvorena je izložba radova učenika nastalim u sklopu projekta 'Budućnost počinje danas' koju zajednički provode Mreža udruga Zagor s parterima, a to su spomenute škole, LAG Zagorje – Sutla, Zelena akcija/FoE Croatia i Krapinsko – zagorska županija. 

Projekt je sada već pri svojem kraju, provodio se pune dvije godine zahvaljujući financijskoj potpori Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko – hrvatskog programa suradnje. Ovdje predstavljeni radovi rezultat su likovno kreativne radionice održane u Planinarskom domu Picelj prošlog ljeta, pod nazivom 'Održivi razvoj'.

'U nastalim likovnim radovima osjećamo nerazdvojnu vezu između nas kao pojedinaca i same planete prema kojoj imamo odgovornost da je očuvamo. Svi ovi radovi šalju nam poruku da se moramo osvijestiti i djelovati već danas u pravcu održivog razvoja i budućnosti postojanja zdravog čovječanstva na načelima društvene pravednosti, rečeno je na početku.

Tom je prigodom ravnateljica Srednje škole Bedekovčina, Vera Hrvoj istakla je da je baš cijeli prostor poligona gdje je postavljena izložba jedno cijelo kreativno stvaranje jer ovdje učenici strukovnih zanimanja osim što stječu vještine imaju i mogućnost kreativnog stvaranja jer će u budućnosti vjerojatno biti i kreatori i stvaratelji krovova, kuća, različitih objekata, instalacija. 'Posebno mi je drago što smo učinili korak naprijed u svijesti o očuvanju okoline, o važnosti svih nas u našoj lokalnoj zajednici i podršci koju moramo pružati jedni drugima jer u konačnici podrškom, suradnjom, uvažavanjem i tolerancijom svi skupa dobivamo najviše, rekla je ravnateljica Hrvoj.

   

Učenike i djelatnike škole pozdravio je i načelnik općine Bedekovčina Darko Ban kojem je ovo, budući da je on inženjer građevinarstva, prirodno okruženje. 'Ulaganje u mlade je naša budućnost, to je moja teza i želja i od prvog dana do sada već osmu godinu mandata ulažemo u mlade, ali nam se sve vraća i ovakvim vašim načinom rada. Vidi se da trebate samo poticaja, da imate kreativnosti razmišljanja, volje, želje i samo tako nastavite, poručio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban zahvalivši se svima na onom što čine, za sebe, za školu i sve nas.

Otvarajući izložbu zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek priznala je da je ovo svakako jedan neobičan prostor, ali zato vrlo zanimljiv. 'Nismo ni očekivali drugo i drugačije od vas i vaše škole jer nas uvijek ugodno iznenađujete i hvala vam na tome. Budućnost počinje danas je odličan projekt koji okuplja različite partnere i kojim se s jedne strane informiramo i educiramo svi skupa, a s druge strane nam pruža mogućnost za izražavanje, kreativno izražavanje i promišljanje o određenim društvenim temama i kroz likovnu umjetnost, rekla je zamjenica Petek ističući da je ovo zaista jedan projekt nešto što će ostaviti pozitivnog utjecaja i na vas mlade i na nas ostale koju smo sudjelovali u ovom projektu.

Iz Srednje škole Bedekovčina izloženo je čak deset radova učenika: Marka Dragčevića, Lea Fučkara, Antonije Gašparić i Eme Vnučec, trećeg razreda arhitektonskog i građevinskog usmjerenja. Budući da oni nisu mogli doći na samo otvaranje njihove prekrasne dojmove s likovne kolonije na kojoj su radovi nastali prenijela je koordinatorica Janja Roginić, a učenici koji ovdje izlažu bili su baš u njezinom programu 'Društvena pravednost i aktivizam'

Svakog radnog dana od 8 do 14 sati izložbu mogu razgledati i mještani.

Tekst preuzet sa zagorje.com.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju