preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Dodjela godišnjih priznanja škole

Autor: Daniela Usmiani, 26. 10. 2010.

   

22. listopada 2010. u školi je održana svečanost dodjele godišnjih priznanja škole za prošlu školsku godinu. 

  

Sukladno Pravilniku o dodjeli godišnjeg priznanja škole povjerenstvo je donijelo odluku da se priznanja dodijele:

1. Stjepanu Horvatiću, dipl. ing. građ., bivšem ravnatelju škole
2. Sanji Markuš, dipl. ing. arh., profesorici stručnih predmeta
3. Antoniji Videk, kuharici u učeničkom domu škole
4. Branku Žnidariću, bacc. ft., vanjskom suradniku u Medicinskom učilištu škole
5. Vodoprivredi – Zagorje d. o. o., Matije Gupca 64., Kupljenovo, pravnoj osobi.

 

Stjepan Horvatić dugogodišnji je predavač i, kasnije, ravnatelj Srednje škole Bedekovčina.

Tijekom godina rada, kao nastavnik, predavao je niz teoretskih predmeta u trogodišnjem i četverogodišnjem obrazovanju iz područja graditeljstva, radio na poslovima nastavnika praktične nastave i nadzora nad građenjem objekata u školi.

Od 1991. godine nalazi se na radnom mjestu ravnatelja Srednje škole Bedekovčina.

Osobnom inicijativom za uvođenje medicinskih programa 1992. godine unaprjeđuje mogućnost obrazovanja mladih u zanimanju medicinska sestra-medicinski tehničar, a time omogućava nastavnicima općih predmeta da zadrže svoje norme. 

Njegovom inicijativom došlo je do osnivanja Zajednice graditeljskih škola R. Hrvatske 1993. godine, čiji je bio i predsjednik i potpredsjednik.

U radu Zajednice graditeljskih škola R. Hrvatske angažirao se u problematici vezanoj za školovanje graditeljskih zanimanja u četverogodišnjem i trogodišnjem trajanju. Jedan je od utemeljitelja, 1995. godine, i tajnik Društva građevinskih i arhitektonskih inženjera i tehničara Hrvatsko zagorje za Krapinsko-zagorsku županiju.

Za svoj rad u školi, godine 1999., unaprijeđen je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u zvanje profesor savjetnik. Bio je voditelj županijskog vijeća ravnatelja.

Redovito je uključen u rad državnog povjerenstva za natjecanje graditeljskih škola R. Hrvatske u znanjima i vještinama građenja.

Predlagač je programa za horizontalnu i vertikalnu prohodnost u graditeljskim zanimanjima.

Sudjelovao je u radu: za izradu standarda za učeničke domove, Pravilnika o normi nastavnika,  izradi nastavnih planova i programa u području graditeljstva, u radu sektorskog vijeća za graditeljstvo i geodeziju te u povjerenstvu za izradu Prijedloga zakona o strukovnom obrazovanju i drugo.

Sudjeluje u svim segmentima kulturnog, umjetničkog i političkog rada općine i mjesta Bedekovčina.

 

 

Sanja Markuš od dolaskau Srednju školu Bedekovčina radila je u redovnoj nastavi kao i obrazovanju odraslih. U redovnoj nastavi predavala je čitav niz stručnih predmeta. Osim redovne nastave gospođa Sanja Markuš radi i u izvannastavnim aktivnostima posebno vezano za graditeljsko naslijeđe.

U kategoriji očuvanja prirodne i kulturne baštine radila je natječajni rad za Zagrebačku banku d.d. gdje je škola dobila donaciju od 20.000,00 kuna i nabavila velikoformatni ploter.

Isticala se u realizaciji niza izložbi koje su organizirane u školi, kao na primjer „Vjekoslav Rukljač- životni put i rad“.

Sudjeluje na državnim natjecanjima graditelja kao mentor učenicima iz područja građevinskih konstrukcija, radi na izradi zadataka za državno natjecanje te u prosudbenim povjerenstvima.

Posebno se angažirala u natjecanju završnih maturalnih radova učenika četverogodišnjih programa graditeljskih škola IGRAČ Čakovec. 

Sanja Markuš se u svojem dosadašnjem radu zalagala za unapređenje nastave u školi. Svojim primjerom poticala je nastavnike početnike na rad, a njima je ujedno bila i mentor. Za svoj rad u školi unaprijeđena je od Ministarstva znanosti i športa u zvanje profesora mentora.

Antonija Videk počela je s radom 1. rujna 1986. kao kuharica u učeničkom domu.

Dolaskom u učenički dom, Antonija od milja zvana Tonka, među učenicima omiljena teta Tonka, uvijek smirena, tiha i predana svom poslu vodi kuhinju. Iz kuhinje uvijek fino miriše, a iza pulta stoji uvijek vedra i nasmiješena Tonka sa željom da nam svima udovolji.

Njena dobrota i vedar duh daje posebno ozračje za vrijeme obroka u učeničkom domu.

 

Branko Žnidarić prvostupnik fizioterapije, radi u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice, a u Srednjoj školi Bedekovčina radi kao vanjski suradnik od 1993. godine.

Od prvog dana školovanja fizioterapeuta Branko Žnidarić je bio glavna spona između bolnice i škole. Pomogao je organizirati predavače te održavanje vježbi u bolnici. Vodi, kao mentor, učenike na završnoj praksi.

Branko Žnidarić je uspješan dugogodišnji suradnik stručnog aktiva zdravstva.Velik i nesebično uložen trud u odgoj i obrazovanje generacija učenika ponovno se svake godine očituje pri odlasku završnih razreda, jer je omiljen, zahtjevan, ali pravedan nastavnik.

Uvijek spreman pomoći, unosi vedar duh u radno okruženje.

 

Vodoprivreda – Zagorje d. o .o. je tvrtka koja se brine o vodotocima i kanalima u Hrvatskom zagorju od 1952. godine. U ovoj tvrtki zaposleno je više  učenika obrazovanih u zanimanju rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima te učenika ostalih struka koji su polazili našu školu.

Radnici tvrtke  Vodoprivreda – Zagorje d. o .o.  svesrdno pomažu u obuci učenika od prvog do trećeg razreda naše škole, koji tu dolaze na praksu i  izvode vrlo zahtjevne poslove sa strojevima. Ova tvrtka ulaže u stručni razvoj učenika i nagrađuje njihov rad.

Suradnja s tvrtkom Vodoprivreda – Zagorje, d. o .o., ostvaruje se društvenim i sportskim susretima djelatnika škole i tvrtke.

Više slika sa događaja možete pogledati u galeriji.

 

 

  
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju