preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

S Predsjednikom na koncert

Autor: Daniela Usmiani, 17. 12. 2010.

Učenici i profesori Srednje škole Bedekovčina, 5. prosinca 2010. prisustvovali su blagdanskom koncertu koji je održan u Uredu Predsjednika Republike. Šezdesetak učenika svih zanimanja koja se obrazuju u Srednjoj školi Bedekovčina zajedno sa svojim profesorima i ravnateljem škole prof. Zlatkom Radmanom, uživali su u zvucima glazbe hrvatskih skladatelja. Kompozicije su izvodili studenti Muzičke akademije i učenici glazbene škole P. Markovac.

 

Predsjednik Republike uvodnim je riječima istaknuo važnost jačanja kulture u hrvatskom društvu jer će upravo kultura u Europskoj uniji biti važna u čuvanju hrvatskog nacionalnog identiteta.

Ovo je bio drugi koncert u sklopu ideje „S Predsjednikom na koncert“. Prvi je održan u Šibeniku gdje su donatori sudjelovali u nabavi koncertnog klavira za Šibensko kazalište te su pomogli u liječenju teško oboljele djevojčice. Slijedeći će se humanitarni koncert održati u predblagdanske dane u Zagrebu za djecu s rijetkim bolestima..

Program blagdanskog koncerta vodio je prof. Mladen Tarbuk. Razgovarajući s kompozitorima  čija su se djela izvodila, prof. Tarbuk upoznao je publiku kako nastaju glazbene kompozicije, značenje riječi postludium u glazbi ili važnost  sjedenja pijanista za klavirom i padanja ruku pijanista na tipke klavira. Na koncertu su izvedena djela Davora  Bobića, Ivana Josipa Skendera, Ante Knešaureka, Tomislava Uhlika, Tomislava Olivera, Ivana Langa, Frane Đurovića, Berislava Šipuša, Sare Glojnarić, Krešimira Seletkovića i Božidara Kunca.

Osim učenika Srednje škole Bedekovčina, koncertu su prisustvovali učenici osnovnih škola iz Zagreba, Starih Mikanovaca, Đelekovca i SOS Dječjeg sela iz Lekenika.

Po završetku koncerta Predsjednik Republike Hrvatske  zahvalio je kompozitorima i pijanistima na njihovom nastupu i rekao da Hrvatska ima sjajne skladatelje, izvođače i mladu publiku. Svim nazočnima uputio je čestitku pred nadolazeće blagdane.

Program boravka učenika i profesora Srednje škole Bedekovčina u Uredu Predsjednika Republike završen je zajedničkim fotografiranjem, što će učenicima ostati kao trajna uspomena na ovaj posjet.

                                                    Vera Hrvoj, prof.

                                         

 

 

   
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju