preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Jesenski rok državne mature 2016./2017.
Autor: Krasnodor Mikša, 19. 7. 2017.

20. srpnja 2017., u podne, počinju prijave ispita državne mature u jesenskom roku i traju do 31. srpnja u 12.00.


Učenici samostalno prijavljuju ispite i studije jesenskog dijela državne mature.  

Učenici koji žele ispraviti negativnu ocjenu ili popraviti ocjenu iz ljetnog roka ili polagati ispit koji nisu pisali u ljetnom roku prijavljuju se u sustav Postani student svojim podacima koje su dobili u ljetnom roku. Sustav ih neće automatski prijavljivati na studije niti se ispiti iz ljetnog roka automatski kopiraju u jesenski.

Ako se učenici u međuvremenu predomisle, odjava ispita moguća je do 4. kolovoza 2017. U tom slučaju učenici trebaju popuniti obrazac Odjava ispita (u prilogu) i poslati ga na e-mail adresu odjava@ncvvo.hr.

Do istog datuma (uključujući i taj dan) moguće je i uplatiti naknadu za troškove polaganja ispita u jesenskom roku. Obaveza plaćanja vidljiva je učenicima nakon prijave ispita na njihovim stranicama, na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Učenici neće moći pristupiti ispitu ako nisu na vrijeme uplatili ispit.

Kao i na ljetnom roku, učenici mogu prijaviti bilo koji ispit. Ispit se plaća ako učenik ponovo polaže ispit koji je s uspjehom položio u ljetnom roku. Učenici koji ponavljaju polaganje ispita jer nisu s uspjehom položili ispite u ljetnome roku, ne plaćaju troškove polaganja ispita u jesenskome roku. Kako biste bili sigurni, provjerite poveznicu Zaduženja i uplate.

Prijave na studije na kojima je ostalo mjesta u jesenskom roku traju od 24. srpnja do 19. rujna 2017. do 16.00, ako studij nije odredio raniji završetak prijava.

Studije prijavljujete na jednak način kao i u ljetnom roku, s time što morate paziti je li na željenom studiju ostalo mjesta za prijavu u jesenskom roku. Slobodna mjesta na studijima možete provjeriti na stranici Postani student na poveznici Studijski programi.

Za sve ostala informacije o jesenskom roku pratite mrežne stranice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Postani student i studij.hr.

Ispitni koordinatori

 
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju