preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Volonterski klub

    

Volonterski klub Srednje škole Bedekovčina   osnovan je 28. svibnja 2009. idejom učenika Učeničkog vijeća. Osnivači i aktivni članovi su Manuela Kovjanić, Dalibor Kukovec, Matija Halabarec, Vanja Mlinarić i Monika Gorički. Brojimo i mnogo novih članova i izuzetno se veselimo dolasku mladih i kreativnih budućih volontera.

Profesor zadužen za Volontersku grupu je školska pedagoginja Tatjana Papst.

 Volonterski rad je svaka aktivnost koja uključuje ulaganje vremena, besplatno, rad čiji je cilj dobrobit nekoga, bilo pojedinca ili grupe, koji nije blizak rođak ili kao doprinos životnoj sredini. Postoji nekoliko načela volontiranja, jedno od njih je načelo dobrovoljnosti i solidarnosti.

Nešto više o samom volontiranju možete saznati na stranicama Volonterskog centra Zagreb  kojima ovom prilikom zahvaljujemo jer su nas mnogo educirali i otvorili nam neka vrata i dali neke spoznaje bez koji ne bismo uspjeli. Još uvijek nas podržavaju i bodre.

 U našem klubu brojimo nekoliko velikih humanitarnih akcija:

  • Prikupljali smo hranu i nekvarljive proizvode za socijalno ugrožene obitelji s područja općine Bedekovčine.

  • Otišli smo u posjet psihički i fizički zlostavljanom djetetu u Bjelovar da mu pružimo podršku i da zna da nije sam. U toj akciji pridružio nam se i „TELE 2“ koji je donirao mobitel.

  • Očistili smo okolinu jezera Bajeri te još mnoge akcije i mnoge ideje čekaju da budu realizirane u našem malom volonterskom klubu.

 Prijavljujemo se za mnoge natječaje u kojima pokušavamo dobiti financijsku pomoć za  realiziranje naših akcija. Aktualni natječaj je „Natječaj za prijavu volonterskih inicijativa ili inovativnih modela razvoja volonterstva u Republici Hrvatskoj u 2010. godini“.

Pozivamo sve zainteresirane učenike da dođu u učionicu 14 u vrijeme trajanja slobodnih aktivnosti.

 Vanja Mlinarić

  


CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju