preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

EU programi
    
Projekti su naša budućnost.
 
Pod okriljem Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) - ustanove koja se bavi mobilnošću, promocijom i provedbom programa Europske unije koji se tiču obrazovanja i mladih provode se sljedeći programi:
 
  • Program za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme)
  • Mladi na djelu (Youth in Action)
  • Euraxess (mobilnost istraživača u Europi)
 
i promoviraju sljedeće inicijative i programi:
 
  • Europass (skup dokumenata sa svrhom transparentnosti kvalifikacija)
  • Erasmus Mundus (uspostavljanje međunarodnih združenih diplomskih i doktorskih studija)

 
Program za cjeloživotno učenje sastoji se od četiri sektorska potprograma: Comenius (predškolski odgoj i školsko obrazovanje) Erasmus (visokoškolsko obrazovanje), Leonardo da Vinci (strukovno obrazovanje i osposobljavanje) i Grundtvig (obrazovanje odraslih), te dva komplementarna programa: Transverzalni program (suradnja i inovacije u području cjeloživotnog učenja unutar Europske unije, učenje stranih jezika, razvoj inovativnih informatičkih i komunikacijskih tehnologija, širenje i korištenje rezultata programa) i Jean Monnet (podupire institucije koje se bave europskim integracijama).
 

 
Mladi na djelu je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju upravo mladi. Odrasli su ovdje prisutni samo kao podrška. Ključna riječ je neformalno učenje, što znači da se ono odvija na ležeran način, uz zabavu, druženje, volontiranje i razmjenu iskustava.
 

Više o ostalim programima kao i pojedinosti o navedenima možete pročitati na stranici www.mobilnost.hr.

 

vijesti
eTwining kontaktni seminar u Gdansku (Press Clipping)
Daniela Usmiani / datum: 16. 9. 2014. 22:07

 

 

Kako osmisliti dobar eTwining projekt?  Kako uključiti eTwining projekte u nastavu? Koje ICT alate koristiti u aktivnostima? Sve su to pitanja na koje sam dobila odgovor na četverodnevnom kontakt Etwining seminaru od 11.-14. rujna 2014. u prekrasnom poljskom gradiću Gdansku.


[OPŠIRNIJE]EU Teens in Search of New Role Models u Cavnicu, Rumunjska
Daniela Usmiani / datum: 4. 6. 2014. 09:04

 

 

Od 18. do 24. svibnja 2014. godine članovi projektnog tima Srednje škole Bedekovčina sudjelovali su na zadnjem susretu projektnih timova Comenius projekta „EU Teens In Search of New Role Models“ u Cavnicu u Rumunjskoj.

Prisustvovali smo Kongresu projekta tijekom kojeg smo scenski predstavili jednog od naših novih svjetskih i nacionalnih uzora -  Florence Nightningale i Janicu Kostelić. Promotivno smo prikazali video i flashmob snimljen u Bedekovčini.


[OPŠIRNIJE]Aktivne metode za unapređenje motivacije i kvalitete u učenju i poučavanju
Krasnodor Mikša / datum: 30. 4. 2012. 09:09

 

 

Prof. Tatjana Papst sudjelovala je na tečaju o aktivnim metodama za unapređenje motivacije i kvalitete u učenju i poučavanju u okviru programa Comenius u Portugalu, u travnju ove godine. Evo i njenih dojmova.


[OPŠIRNIJE]Stručno usavršavanje u Istanbulu
Daniela Usmiani / datum: 12. 2. 2012. 19:44

 

 

Pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnost i u sklopu Programa za cjeloživotno učenje (LPP), potprograma Comenius profesorica Daniela Usmiani provela je sedam dana (29.1.2012. - 4.2.2012.) na stručnom usavršavanju u Istanbulu na seminaru pod nazivom "EU Magic - Effective use of modern technology and games in classroom“

 


[OPŠIRNIJE]Studijski posjet na temu „Profesionalno usmjeravanje u Velikoj Britaniji“
Krasnodor Mikša / datum: 1. 12. 2011. 16:06

 

 

Naša pedagoginja donosi vrlo zanimljive dojmove sa studijskog posjeta u Velikoj Britaniji o europskim iskustvima o profesionalnoj orijentaciji i savjetovanju učenika u pogledu njihovog profesionalnog razvoja i izbora karijere.


[OPŠIRNIJE]Posjet Njemačkoj
Daniela Usmiani / datum: 13. 10. 2011. 18:32

U rujnu su ravnatelj Zlatko Radman i profesori Nada Čajko, Sanja Markuš i Štefica Sukreški posjetili firmu Vitalis Gmbh, Gut Wehlitz, Schkeuditz u Njemačkoj. Glavni razlog suradnje između navedene firme i naše škole mogućnost je obavljanja stručne prakse naših učenika, učenja njemačkog jezika te upoznavanje s kulturom i poviješću zemlje.

 


[OPŠIRNIJE]Searching for Sampo: the north between east and west/Sjever između istoka i zapada
Daniela Usmiani / datum: 21. 9. 2011. 15:18

   

Profesorica Sanja Markuš prisustvovala je u Finskoj, u sklopu Programa za cjeloživotno učenje(LLP), potprograma Comenius, stručnom usavršavanju pod nazivom Searching for Sampo: the north between east and west/Sjever između istoka i zapada.

Napisala je kratak osvrt na boravak u Finskoj.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju