preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Guide the Guide - Erasmus+

Dvogodišnji Erasmus+ projekt: 1.9.2019. - 31.8.2021.

2019-1-RO01-KA229-063346_3

Slikovni rezultat za erasmus logo

Strateško partnerstvo između 5 zemalja.

Glavni koordinator: COLEGIUL ECONOMIC "PINTEA VITEAZUL", Cavnic, Rumunjska

 

Partneri: I.I.S. "Di Poppa-Rozzi", Teramo, Italija

               Escola Secundária com 3º Ciclo D. Dinis, Coimbra, Portugal

               IES LA SENIA, Valencia, Španjolska

               Srednja škola Bedekovčina, Hrvatska

 

Nastao kao odgovor na problem poboljšanja kvalitete i učinkovitosti obrazovanja korištenjem obrazovnih alata za razgledavanje muzeja i gradova koji aktivno uključuju studente na kreativan i inovativan način. Cilj projekta je povećati uključivanje vođenih obilazaka muzeja i gradova u nastavni proces dizajniranjem 15 inovativnih i interaktivnih modela vođenih obilazaka u svakoj od zemalja sudionica.
Sudionici u projektu: oko 150 učenika starih 14-18 godina iz škola partnera. Sve partnerske škole su strukovne škole, osposobljavaju učenike iz turizma i prehrambene usluge (Rumunjska, Italija), zdravstva, građevinskih zanata i poljoprivrede (Hrvatska), računarske znanosti (Španjolska) i sporta, trgovine i tehnologije (Portugal).

 

Projektne aktivnosti uglavnom su praktične - obilazak muzeja i gradova po redoslijedu, prepoznavanje postojećih resurse, SWOT analize, kreiranje i međusobno dijeljenje interaktivnih metoda i instrumenata kako bi se preoblikovali vođeni obilasci. Novonastali inovativni obilasci postat će aktivni u muzejima i aktivno će se provoditi s grupama učenika. Kako bi se provele aktivnosti, na učinkovit način će se koristiti široka paleta metoda, među kojima su terenski rad, neformalne metode, interaktivne igre, ICT alati, dramske tehnike, učenje temeljeno na misiji, lov na blago.

Rezultat koji ćemo razviti je pedagoški komplet pod nazivom "Vodiči - primjeri dobre prakse" koji će sadržavati informacije o metodologiji 15 interaktivnih vođenih tura koje su kreirane tijekom projekta, s jasnim primjerima. Komplet će biti popraćen internetskim virtualnim muzejom s vizualnim materijalima (fotografije, prezentacije, video) prikupljenih tijekom domaćih i međunarodnih posjeta.

Uključivanjem u ovaj projekt studenti će poboljšati svoje opće znanje iz različitih područja, pojačat će svoje zanimanje za muzeologiju, upoznat će kulturno nasljeđe Europe, razvit će svoje ključne kompetencije (komunikacija na stranom jeziku, digitalne vještine, socijalne vještine, kritičko razmišljanje) i, prije svega, poboljšat će svoje vještine učenja putem vršnjačkog učenja i metode učenja tijekom rada.

Dugoročne koristi za škole koje sudjeluju odnose se na dobitke ostvarene planiranjem i razvijanje praktičnih aktivnosti koje se provode unutar i izvan trajanja projekta, a također će biti poboljšana suradnja s lokalnim vlastima i lokalnim / regionalnim muzejima projektnim aktivnostima jer će nacionalna kulturna baština biti temelj svih naših aktivnosti.

Logo projekta: 


Uz Erasmus+ projekt paralelno provodimo eTwinning projekt Gude the Guide! putem kojim komuniciramo, dijelimo materijale i odrađujemo dio aktivnosti (https://twinspace.etwinning.net/91895/home)

O nama se piše - Diseminacija

Article on the school web page - Short term joint teachers training in Croatia

Article - portal skole.hr - Short term joint teachers training in Croatia

Aricle - local newspapers (web page) - Short term joint teachers training in Croatia

Article - portal skole.hr 

   


Vijesti

Guide the Guide! - virtualni sastanak i planovi za daljnji rad

Autor: Daniela Usmiani, 5. 10. 2020. 19:50

 

 

Koordinatori Erasmus+ projekta "Guide the Guide" i dalje nastavljaju s planiranjem aktivnosti i u ovim "neobičnim" i teškom uvjetima za Erasmus+ projekte.

 [više]

Posjetite Muzej grada Pregrade na virtualan način

Autor: Daniela Usmiani, 13. 5. 2020. 22:02

Muzej grada Pregrade  i  Gradsku knjižnicu u Pregradi sada možete obići na virtualan način.

Također možete virtualno prošetati Dvorom Trakošćan. (https://trakoscan.hr/virtualna-setnja-dvorcem/)

Muzej grada Pregrade i Dvor Trakošćan  naši su lokalni partneri u provedbi projekta Guide the Guide! (G2G)

Pogledajte kako izgledaju.

 

 [više]

Posjet Muzeju grada pregrada, lokalnom partneru u projektu G2G

Autor: Daniela Usmiani, 19. 12. 2019. 21:54

19.12.2019. Članovi projektnog tima Erasmus+ projekta "Guide the Guide!" posjetili su Muzej grada Pregrade i upoznali se s poviješću i postavom muzeja, poviješću grada Pregrade kao i nizom zanimljivosti vezanih uz muzej.
Muzej Pregrada je lokalni partner u kojem ćemo tijekom aktivnosti projekta izraditi novu interaktivnu turu po muzeju kako bismo muzej predstavili našim prijateljima iz partnerskih zemalja. Veselimo se budućim zajedničkim aktivnostima i ovim putem još jednom zahvaljujemo kustosu muzeja na toploj dobrodošlici, sadržajnom i zanimljivom predstavljanju muzeja te prihvaćanju suradnje.
 [više]

Susret nastavnika partnerskih škola Erasmus+ projekta "Guide the Guide!" u Bedekovčini

Autor: Daniela Usmiani, 1. 11. 2019. 20:39

 

Od 23. do 26. 10. 2019. Srednja škola Bedekovčina ugostila je 16 nastavnika iz Španjolske, Rumunjske, Italije i Portugala. Nastavnici su predstavnici partnerskih škola novog dvogodišnjeg Erasmus+ projekta pod nazivom „Guide the Guide!“ koji je započeo početkom nove školske godine.

 [više]

Tražimo članove projektnih timova novih Erasmus+ projekata škole

Autor: Daniela Usmiani, 24. 8. 2019. 22:19

Ove godine odobreni su nam novi Erasmus+ projekti i tražimo učenike, članove projektnog tima.
 [više]

 CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju