preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Zvirek

Učenička zadruga Zvirek osnovana je 2003. godine i djeluje sve do danas. Aktivnostima u zadruzi želimo potaknuti naše učenike da razvijaju i njeguju radne navike, odgovornost, inovativnost, poduzetnost i potrebu za suradnjom, stječu znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode, kao i njegovanja baštine te pučkog stvaralaštva. Želimo da sva stečena znanja praktično primijene u osobnom životu,  lokalnoj zajednici pa i šire. Ove godine Učeničku zadrugu Zvirek čine sljedeće sekcije:

 

  • Cvjećarska sekcija - izrađuje buketiće i dekorativne predmete za različite prigode, kao što su advent, Božić, Uskrs i sl. (voditeljica: Božica Slivnjak Kruhek, prof.)

 

  • Keramičarska sekcija – izrađuje predmete od gline s komponentama tradicijskih vrijednosti Hrvatskog zagorja, posebno lončarskog zanata, npr. zagorski brončasti puran, mini škafić, Zagorec i Zagorka u položaju tanca i sl. (voditelj: Mladen Gorički, prof.)

 

  • Sekcija za ljekovito bilje – sakuplja, suši i pakira različito ljekovito bilje, naročito čaj od lipe (voditeljica: Vesna Hustnjak, prof.).

 

Svake godine sudjelujemo na županijskim smotrama Učeničkih zadruga Krapinsko-zagorske županije te na različitim kulturnim manifestacijama: 100% zagorsko, Dani jabuka u Velikom Taboru, Eko arena i sl.

 


CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju