preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

vijesti
Sigurnost na Internetu 2014.
Daniela Usmiani / datum: 8. 4. 2014. 09:46

 

I ove smo godine obilježili Dan sigurnosti na Internetu. Proširili smo naše aktivnosti malim predavanjem i radionicom o sigurnijem Interenetu četvrtim razredima Osnovne škole Bedekovčina.


[OPŠIRNIJE]Županijsko vijeće profesora matematike 11.2.2014.
Daniela Usmiani / datum: 12. 2. 2014. 08:56

 

 

Županijsko stručno vijeće nastavnika matematike srednjih škola naše županije održano je u utorak 11.2.2014. u prostorijama Srednje škole Bedekovčina sa sljedećim temama:


[OPŠIRNIJE]Posjet kazalištu
Krasnodor Mikša / datum: 16. 4. 2012. 20:22

 

12. travnja 2012. svi razredi škole pošli su na organizirani odlazak u kazalište Komedija u Zagrebu. 


[OPŠIRNIJE]Projekt Šafran - podsjetimo se...
Krasnodor Mikša / datum: 9. 3. 2012. 15:36

 

Šafrani, koje smo posadili prošle godine u sklopu projekta, procvjetali su.


[OPŠIRNIJE]Stručni seminar o dizalima u školi
Krasnodor Mikša / datum: 4. 11. 2011. 17:54

Dana 28. listopada 2011. godine u našoj školi Boris Švigir održao je dvosatno predavanje o firmi Schindler u kojoj je zaposlen. 


[OPŠIRNIJE]DODJELA NAGRADE „FAUST VRANČIĆ“
Daniela Usmiani / datum: 14. 6. 2011. 13:13

       

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 13. lipnja 2011. godine, po četvrti put, dodijelila je nagradu „Faust Vrančić“ učenicama i učenicima srednjoškolcima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama, odnosno priznanja za postignuto jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, smotrama, izložbama i sl. te zahvalnice njihovim mentorima i mentoricama za predan rad u pripremanju učenika za sudjelovanje na spomenutim događanjima tijekom školske godine 2010./2011. 


[OPŠIRNIJE]Etnolozi u Velom Lošinju
Daniela Usmiani / datum: 17. 5. 2011. 13:17

   

Naši etnolozi, u pratnji prof. Danijele Švigir 9. i 10. svibnja bili su na Velom Lošinju.

U Plavom svijetu (Institutu za istraživanje i zaštitu mora) prošli su radionice i edukaciju o dupinima i zaštićenosti  mora, ali su i djelatnicima predstavili našu školu i svoj projekt.  
Dojmovi i reakcije su odlični, a sve ono što su saznali rado će podijeliti s vama, a naravno, predstavit će i u Zagrebu, na Državnoj smotri projekata 19. svibnja. 2011.

Danijela Švigir


[OPŠIRNIJE]Nastup na Festivalu matematike u Puli
Daniela Usmiani / datum: 5. 5. 2011. 09:08

  

Vrijedni tim učenika Srednje škole Bedekovčina marljivo je radio puna tri mjeseca na projektu Veliki Tabor kojim smo predstavili našu županiju očima matematike.

Nastupili smo u okviru projekta  „Matematika +“ koji je dio Festivala matematike i održao se u Puli  14. i 15.travnja 2011.  Također smo sudjelovali i u timskom natjecanju iz matematike.

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanje - "Znanjem do energetskih ušteda 2011."
Daniela Usmiani / datum: 4. 5. 2011. 13:40

     

U ponedjeljak, 18. travnja 2011. u Srednjoj školi Krapina održano je natjecanje u znanju za učenike srednjih škola. Natjecanje je organizirala Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske u sklopu projekta „Znanjem do energetskih ušteda 2011“ i Energetskog dana Krapinsko zagorske županije. Na natjecanju je sudjelovalo pet zagorskih srednjih škola: Krapina, Pregrada, Oroslavje, Konjščina i Bedekovčina. Svaka škola imala je po četiri predstavnika. Našu školu su predstavljali učenici 3.G razreda: Petar Florjan, Tomislav Cvetković, Dragutin Kovačić i Matija Prlić, pod budnim okom profesorice Sanje Markuš.


[OPŠIRNIJE]Medicinari obilježili Dan zdravlja
Daniela Usmiani / datum: 22. 4. 2011. 22:43

     

Učenici 4. Ma razreda naše škole 7. travnja obilježili su svjetski Dan zdravlja akcijom u Bedekovčini i Klanjcu.

U Bedekovčini su na dva punkta organizirali za mještane mjerenje šećera i krvnog tlaka. Pod nazivom ''Navike promijeni – zdravlje pokreni'' izmjerili su tlak 250, a šećer 150 puta kod mještana.

Slikice  možete pogledati u galeriji slika.


[OPŠIRNIJE]Plinoinstalateri se vratili s Državnog natjecanja u Zagrebu s prvim mjestom!
Daniela Usmiani / datum: 22. 4. 2011. 22:38

Na Državnom natjecanju plinoinstalatera Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu nastupili su učenici Milan Mutak i Petar Kontrec, pod vodstvom mentora Stipe Jurete i osvojili 1. mjesto.

 

 


[OPŠIRNIJE]PRVA MJESTA NA XVI. DRŽAVNOM NATJECANJU GRADITELJSKIH ŠKOLA
Daniela Usmiani / datum: 21. 4. 2011. 20:03

Uz geslo « Gradimo zajedno našu Hrvatsku « u Čakovcu je od 14. do 16. travnja 2011. godine održano XVI. Državno natjecanje učenika u znanjima i vještinama građenja. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 116 učenika, 81 mentor ili ukupno 197 sudionika iz 27 graditeljskih i geodetskih škole RH. Domaćin ovog natjecanja bila je Graditeljska škola Čakovec.


[OPŠIRNIJE]Treće mjesto na državnom natjecanju!!!!!
Daniela Usmiani / datum: 26. 3. 2011. 21:43

         

Naši učenici vratili su se iz Primoštena s državnog natjecanja Ekološki kviz ''Lijepa naša'' s osvojenim izvrsnim trećim mjestom. Na natjecanje su otišli nakon osvojenog prvog mjesta u Županiji (LINK: http://ss-bedekovcina.skole.hr/?news_hk=1&news_id=715&mshow=1155#mod_news).

Uz mentoricu prof. Boženu Dragčević, na natjecanju su sudjelovali Tomislav Jakuš, Alen Supina, Barbara Sokolić i Dominik Mihalinec. Natjecanje se sastojalo od kviza, prezentacije i usmenog dijela ispita.

Naši učenici predstavljali su se istraživačkim radom ''Imela'' kojim su proučavali rasprostranjenost i ljekovita svojstva imele. Učenici su spojili terensku nastavu s istraživačkim radom vezanim uz ljekovitost biljke od koje se radi i poznata istarska rakija biska.

Još jednom čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]Sajam poslova u Krapini
Daniela Usmiani / datum: 26. 3. 2011. 21:26

     

U četvrtak, 24. ožujka 2011., održao se još jedan Sajam poslova u Krapini na kojem su prisustvovali učenici i profesori Srednje škole Bedekovčina.


[OPŠIRNIJE]Osmaši u školi
Daniela Usmiani / datum: 26. 3. 2011. 21:08

          

Učenici osmog razreda Osnovne škole Bedekovčina nekoliko puta su posjetili našu školu kako bi se više upoznali s programima i zanimanjima koja školujemo. Posjet je proveden kao dio školskog aktivnog pridobivanja učenika osnovnih škola za školovanje u našoj školi. Oni su prethodnica za Otvoreni dan škole koji će se održati 21. svibnja 2011.

Osmaši su prisustvovali nastavi stručnih predmeta. Kod prof. Markuš su se upoznali sa zanimanjem arhitektonskog tehničara, a kod prof. Tkaleca sa zanimanjem građevinskog tehničara. Voditelj praktične nastave Danijel Borovčak proveo ih je po radionicama.


[OPŠIRNIJE]Posjet vrtiću
Daniela Usmiani / datum: 8. 3. 2011. 20:54

         

 

Učenici 3.Ma razreda u programu predmeta Pedagogija uče i predškolsku pedagogiju. Kako bi što bolje provjerili teoriju, u četvrtak 3. ožujka uputili su se u jednu od glavnih ustanova predškolskog odgoja – dječji vrtić. Djeca dječjeg vrtića u Bedekovčini rado su primila veeeeeeeeelike školarce i u kratko vrijeme im pokazala sve što su u zadnje vrijeme u vrtiću naučili. Nakon veselog druženja i jednima i drugima već se bilo teško rastati.


[OPŠIRNIJE]Volonteri - što ima novo?
Daniela Usmiani / datum: 19. 2. 2011. 22:04

  

 


[OPŠIRNIJE]Kako se gradila naša dvorana?
Daniela Usmiani / datum: 13. 1. 2011. 23:27

Zanima vas kako se gradila naša dvorana?

Profesor Mikša se malo poigrao sa sličicama i napravio kratki filmić pa pogledajte.

 


[OPŠIRNIJE]Dvije božićne humanitarne akcije
Daniela Usmiani / datum: 21. 12. 2010. 20:32

   

Tijekom mjeseca prosinca učenici naše škole pokrenuli su dvije humanitarne akcije usmjerene na potrebite osobe u Krapinsko-zagorskoj županiji.

         
 


[OPŠIRNIJE]Projekt šafran
Daniela Usmiani / datum: 21. 12. 2010. 20:20

     

Srednja škola Bedekovčina uključila su u projekt ''Šafran'' koji zajedno organiziraju Spomen-područje Jasenovac i Holocaust Education Trust Ireland kojim se obilježava sjećanje na stradalu djecu u Holokaustu.
Projekt se sastoji od sadnje lukovica šafrana koji se sade u jesen  u znak sjećanja na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece stradale u Holokaustu. Žutu cvjetovi podsjećaju na žute Davidove zvijezde koje su židovi bili prisiljeni nositi pod nacističkom vlašću.
Šafran cvate krajem siječnja ili početkom veljače, otprilike u vrijeme Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust koji se obilježava 27. siječnja.
Učenici naše škole, zajedno s profesorima,  posadili su 22. 11. 2010. lukovice šafrana ispred glavnog ulaza u školu i time se početno uključili u ovaj projekt.
Više u galeriji.
 


[OPŠIRNIJE]S Predsjednikom na koncert
Daniela Usmiani / datum: 17. 12. 2010. 21:48

Učenici i profesori Srednje škole Bedekovčina, 5. prosinca 2010. prisustvovali su blagdanskom koncertu koji je održan u Uredu Predsjednika Republike. Šezdesetak učenika svih zanimanja koja se obrazuju u Srednjoj školi Bedekovčina zajedno sa svojim profesorima i ravnateljem škole prof. Zlatkom Radmanom, uživali su u zvucima glazbe hrvatskih skladatelja. Kompozicije su izvodili studenti Muzičke akademije i učenici glazbene škole P. Markovac.

 


[OPŠIRNIJE]Volonteri
Daniela Usmiani / datum: 6. 12. 2010. 23:44

Još jedna novost što se tiče rada volontera u našoj školi. Prijavili smo se na natječaj „ Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva“ pod nazivom „Škola – prijatelj zajednice“. Nagrade se dodjeljuju osnovnim školama za inovativne volonterske inicijative učenika te srednjim školama za inovativne modele uključivanja mladih u volonterske aktivnosti.  Svojim projektom promocije volonterstva među nižim  razredima naše škole i u osnovnoj školi izabrani smo među 5 najinovativnijih modela razvoja volonterstva te osvojili nagradu „Škola- prijatelj zajednice“.  

         

 


[OPŠIRNIJE]Geogledaonica
Daniela Usmiani / datum: 9. 11. 2010. 22:13

                            

Projektu „ Stop nasilju - promicanje humanitarnih vrijednosti (aktivno provođenje slobodnog vremena unutar i izvan škole)“ i Kestenijadi priključila se izborna grupa Geogledaonica. Za razliku od onih koji su dijelili pečene kestene, palačinke, čajeve, vruću čokoladu, pohane bukovače ili kompot od jabuka, Geogledaonica se, baš kao i grupa Crvenog križa, predstavila radionicom.

Izrađivali su 3D kartu kontinenata kao metaforu za sprečavanje nasilja u školama na cijelom svijetu. Na slici ste možda primijetili da nema kontinenta Antarktika. Svi prisutni složili su se sa njima kako možemo dozvoliti nasilje u školama na tom kontinentu J.

Ideju o izradi takve karte su zajedno osmislile, a i realizirale učenice: Karolina B., Josipa Š., Marija B., Kristina M., Marela H., Ana J., Lucija M., Lana J. Pomogle su im i druge učenice prisutne na Kestenijadi , pa se tako grupa Geogledaonica zahvaljuje i blizankama Elizabeti i Valentini, Mateji O., Štefici P., Ivi M. i svima ostalima koji su bilo kako pomogli ili im samo pohvalili izrađenu kartu.


[OPŠIRNIJE]Izlet u špilju Veternicu
Daniela Usmiani / datum: 8. 11. 2010. 21:24

       

Naši su etnolozi u subotu, 6. studenog 2010., pod vodstvom prof. Vere Hrvoj i Danijele Švigir posjetili špilju Veternicu na Medvednici.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju