preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 

  

  

U programu sudjeluje 27 država članica EU: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Republika Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Litvanija, Luxemburg, Malta, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Nizozemska, Velika Britanija, države članice EFTA-e (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švicarska) te Turska i Hrvatska kao države kandidatkinje.


Uključili smo se prošle godine u Početno strukovno obrazovanje (IVT) - mobilnost učenika srednjih strukovnih škola/polaznika srednjoškolskih strukovnih programa (stručna praksa) - od 2 do 39 tjedana.

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, posredničke agencije Vitalis iz Schkeuditza  i Srednje škole Bedekovčina u sedmom mjesecu 2012. godine 26 učenika iz naše škole boravilo je 14 dana u Njemačkoj  i obavili su praktičnu nastavu u Schkeuditzu i Leipzigu na raznim radiištima ovisno o zanimanjima.

Osim praktične nastave upoznali su vršnjake iz 6 europskih zemalja, razgledali Leipzig i Berlin i na taj način upoznali su  kulturu i jezik zemlje domaćina.


Ove godine u osmom mjesecu put Njemačke krenut će 30 učenika i 4 profesora.

Pripreme su u tijeku, priprema ugovora, biranje učenika  u zanimanjima po propisanim kriterijima, učenje jezika, kulturološke pripreme kroz radionice, pisanje eseja, izrade prezentacija.

O svemu ćemo Vas podrobno izvještavati.

 


Vijesti

CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju