preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

 

  

  

U programu sudjeluje 27 država članica EU: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Republika Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Litvanija, Luxemburg, Malta, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Nizozemska, Velika Britanija, države članice EFTA-e (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švicarska) te Turska i Hrvatska kao države kandidatkinje.


Uključili smo se prošle godine u Početno strukovno obrazovanje (IVT) - mobilnost učenika srednjih strukovnih škola/polaznika srednjoškolskih strukovnih programa (stručna praksa) - od 2 do 39 tjedana.

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, posredničke agencije Vitalis iz Schkeuditza  i Srednje škole Bedekovčina u sedmom mjesecu 2012. godine 26 učenika iz naše škole boravilo je 14 dana u Njemačkoj  i obavili su praktičnu nastavu u Schkeuditzu i Leipzigu na raznim radiištima ovisno o zanimanjima.

Osim praktične nastave upoznali su vršnjake iz 6 europskih zemalja, razgledali Leipzig i Berlin i na taj način upoznali su  kulturu i jezik zemlje domaćina.


Ove godine u osmom mjesecu put Njemačke krenut će 30 učenika i 4 profesora.

Pripreme su u tijeku, priprema ugovora, biranje učenika  u zanimanjima po propisanim kriterijima, učenje jezika, kulturološke pripreme kroz radionice, pisanje eseja, izrade prezentacija.

O svemu ćemo Vas podrobno izvještavati.

 

Vijesti
Podjela certifikata za stručnu praksu (Press Clipping+Video)
Krasnodor Mikša / datum: 17. 9. 2013. 18:28

 

 

U školi su podijeljeni službeni certifikati učenicima koji su svoju ljetnu stručnu praksu obavljali u Leipzigu, u Njemačkoj.


[OPŠIRNIJE]Dojmovi sa stručne prakse u Njemačkoj
Krasnodor Mikša / datum: 12. 9. 2013. 09:56

 

 

Učenici koji su obavljali svoju ljetnu stručnu praksu u Leipzigu pišu o svojim dojmovima tijekom dvotjednog boravka u Njemačkoj.


[OPŠIRNIJE]Prvi dani na praksi u Njemačkoj (Galerija+Press Clipping)
Krasnodor Mikša / datum: 23. 8. 2013. 16:13

 

Javili su nam se učenici i nastavnici koji su otišli na obavljanje stručne ljetne prakse u Njemačkoj.


[OPŠIRNIJE]Polazak za Njemačku sve je bliže (VIDEO+Press Clipping); Potpisani ugovori
Krasnodor Mikša / datum: 5. 7. 2013. 15:08

 

Učenici se pripremaju za stručnu praksu u Njemačku u sklopu Programa za cjeloživotno učenje (LLP) pod pokroviteljstvom Europske unije i u organizaciji Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske unije.  


[OPŠIRNIJE]Pripreme za odlazak u Njemačku zahuktale su se
Krasnodor Mikša / datum: 16. 6. 2013. 17:03

 

U sklopu Programa za cjeloživotno učenje (LLP) pod pokroviteljstvom Europske unije i u organizaciji Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske unije i ove godine 30 učenika iz naše škole 21. kolovoza 2013. putuje na obavljanje ljetne stručne prakse u Leipzig, u Njemačku, u trajanju 14 dana.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju