preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > Zavod  > SŠB LAB
SŠB LAB

Laboratorij za ispitivanje građevnih materijala, ustojstvena je jednica u sastavu Zavoda za graditeljstvo i građevne materijale Srednje škole Bedekovčina i akreditiran je ispitni laboratorij prema normi HRN EN ISO/IEC 17025 od strane Hrvatske akreditacijske agencije u području opisanom u prilogu potvrde o akreditaciji broj 1034.

SŠB LAB provodi ispitivanja sljedećih građevnih proizvoda:

  1. KROVNI POKROVI: crjepovi od gline, betonski crijep
  2. BETON: svježi i očvrsli beton
  3. ZIDNI ELEMENTI: opečni i betonski zidni elementi
  4. POMOĆNI DIJELOVI ZIĐA: predgotovljeni nadvoji
  5. PREDGOTOVLJENI STROPNI SUSTAVI: nosači i glineni blokovi
  6. PREDGOTOVLJENI BETONSKI PROIZVODI: stropni nosači, stropna ispuna, betonski rubnjaci, betonske ploče i betonski blokovi za popločivanje
  7. NEVEZANE MJEŠAVINE: dinamički deformacijski modul
  8. PODLOGE ZA IZGRADNJU PROMETNICA: modul stišljivosti metodom kružne ploče.

Prema Zakonu o građevnim proizvodima (NN 76/13. I 30/14.), Pravilniku o ocjenjivanju sukladnosti, ispravama o sukladnosti i označavanju građevnih proizvoda, te odgovarajućim tehničkim propisima i normama proizvođač mora provesti postupke ocjene sukladnosti za građevne proizvode. U sustavu ocjene sukladnosti određene skupine radnji provodi proizvođač, a određene skupine radnji provodi ovlaštena osoba.

SŠB LAB Srednje škole Bedekovčina ovlaštena je osoba Ministarstva nadležnog za graditeljstvo (br. ovlaštenja 02/05) koja provodi ocjenjivanje svojstava građevnih proizvoda za sustav ocjenjivanja sukladnosti 3 za nadvoje (u zidovima i pregradama).

SŠB LAB može provoditi radnje za proizvođača: početno ispitivanje tipa građevnog proizvoda, ispitivanje uzoraka iz proizvodnje prema utvrđenom planu ispitivanja, kao i radnje ispitivanja građevnih proizvoda prilikom ugradnje na gradilištu prema planu građenja i tehničkoj dokumentaciji.

Sve informacije i objašnjenja vezana uz ispitivanja dostupna su putem telefona, e-maila labos.bedex@gmail.com ili u razgovoru s osobom za kontakt. 

   


CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju