preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > Projekti  > eTwinning  > 2017./2018.
 

Ovu godinu obilježio je veliki projekt u koji smo aktivnos uključili velik dio učenika škole "Pink Shirt Day 2018. - Dan ružičastih majica 2018. - Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja", koji su provodile profesorice Suzana Đurkan i Daniela Usmiani s učenicima škole.

Aktivnosti projekta bile su usmjerene na socijalni i emocionalni odgoj i osnaživanje učenika čiji je cilj prevencija vršnjačkog nasilja. Kroz projekt učenici su shvatili važnost prevencije vršnjačkog nasilja, upoznali se sa različitim vrstama nasilja, a poseban aspekt bio je posvećen cyberbullingu, koji je trenutno vrlo izražen među mladima. Također, učenici su se upoznali sa uzrocima nastanka vršnjačkog nasilja, kao i posljedicama za one koji čine i one koji trpe ovu vrstu nasilja.

U ovom projektu učenici su bili izrazito aktivni, provodili su radionice sa ostalim razredima škole - kao aktivni voditelji, rješavali ankete, kvizove, radili plakate. Gledali smo film Spijt! u kojem vršnjačko nasilje ima tragičan kraj, 

Dan ružičastih majica obilježili smo puštanjem ružičastih balona i prigodnim performansom u holu škole.

   

 

 

 

Projekt "Photo Moment" nastao je na inicijativu učenika drugog razreda arhitektonskog smjera koji su željeli naučiti više o umjetnosti fotografijiranja te kako napraviti dobru fotografiju.

Učenici su istraživali, međusobno učili jedne druge, nastava infromatike postala je zanimljivija jer smo ju prođirili dodatnim aktivnostima.

        

U projektu nije bilo puno partnera, no to nam je omogućil da se bolje upoznamo te je škola iz Grčke odlučila organizirati maturalac po Hrvatskoj i provesti jedan dan u našoj školi tijekom kojeg smo osim druženja i zabave imali i radionicu o fotografiji koju je održao Luka Smuk, predstavnik Udruge mladih Bedekovčina.

  


CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju