preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Safety card

SŠ Bedekovčina je kao partner početkom ove školske godine krenula u realizaciju projekta „Safety card“ u području obrazovanja odraslih koji će se financirati sredstvima EU-a. Idejni začetnik i prijavitelj projekta je „Faktia“, tvrtka grada Forrsa iz Finske koja se bavi edukacijom odraslih. Oni su jedni od vodećih u tom području u Finskoj. Projekt traje dvije godine. U njemu sudjeluju tri zemlje – Finska, Estonija i Hrvatska. Iz Hrvatske sudjeluju dvije institucije: SŠ Bedekovčina i Visoka škola za sigurnost iz Zagreba. Partner iz Estonije je strukovna škola „Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus“ iz grada Jõhvi.

Projektom će se postići povećanje mobilnosti i razmjene znanja i vještina unutar ustanova partnera u projektu, kao i povećanje sigurnosti u području podizanja i prijenosa tereta u sve tri države iz kojih dolaze partneri. Time se postiže jačanje struke sigurnosti na međunarodnoj razini te se kroz novostvoreni program cjeloživotnog učenja postiže zaštita zdravlja i života ljudi, napredak društva u cjelini, održivi gospodarski rast i razvoj te veća društvena kohezija. U projektu će se analizirati i uskladiti sadržaji strukovnog obrazovanja odraslih i metode osposobljavanja u području dizanja i prijenosa tereta na siguran način, na europskoj razini, kako bi se poboljšala kvaliteta ponude osposobljavanja koja ima izravan utjecaj na smanjenje broja nesreća – ozljeda i materijalnih šteta. Ovakvo osposobljavanje će omogućiti i veću radnu mobilnost. Osposobljeni polaznici dobit će potvrde o osposobljavanju u vidu certifikata „Safety card“.  

Glavni koordinator projekta je Raija Salo iz tvrtke „Faktia Koloutus OY“ iz Finske. Koordinatori projekta u partnerski institucijama su:

1.      Helju Virunurm – Ida-Virumaa Kutsehariduskekus, Estonija

2.      Irina Kacian Ivetić – Visoka škola za sigurnost, Hrvatska

3.      Tajana Sedak Benčić – Srednja škola Bedekovčina, Hrvatska.

Vijesti / News
Završna konferencija projekta Safety card
Krasnodor Mikša / datum: 2. 10. 2016. 19:14

 

 

U Zagrebu je održana završna konferencija projekta „Safety card - osposobljavanje za rad na siguran način u području podizanja tereta“. 


[OPŠIRNIJE]Sastanak partnera u projektu ''Safety card''
Krasnodor Mikša / datum: 9. 4. 2016. 17:12

 

 

U srednjoj školi Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, Estonija, 5. i 6. travnja 2016. održan je šesti međunarodni sastanak partnera u projektu „Safety card“. 


[OPŠIRNIJE]Peti međunarodni sastanak partnera u projektu Safety card
Krasnodor Mikša / datum: 17. 10. 2015. 09:59

 

 

U školi je 13. i 14. listopada 2015. održan peti sastanak partnera u projektu „Safety card“ koji je započeo prošle godine. 


[OPŠIRNIJE]Drugi sastanak u projektu Safety card
Krasnodor Mikša / datum: 22. 12. 2014. 20:32

 

 

U Helsinkiju, Finska, 8. i 9. prosinca 2014. održan je drugi međunarodni sastanak partnera u projektu „Safety card“ na kojem su bili Tajana Sedak Benčić i Damir Bešenić. 


[OPŠIRNIJE]Početak projekta Safety card
Krasnodor Mikša / datum: 2. 12. 2014. 15:52

 

 

Prvi sastanak koordinatora i sudionika projekta Safety card održan je u Zagrebu 06. i 07. 10. 2014. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju