preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

MOPS – Modernizacija kurikuluma za suvremen i održiv poljoprivredni sektor

Srednja škola Bedekovčina, zajedno s Gradom Svetim Ivanom Zelinom, Zagrebačkom županijom i Udrugom proizvođača marke vina „Kraljevina Zelina“, postala je partner Srednjoj školi Dragutina Stražimira koja je dobila bespovratna sredstva iz ESF-a za projekt MOPS – Modernizacija kurikuluma za suvremen i održiv poljoprivredni sektor koji je u cijelosti financiran kroz Europski Socijalni Fond (ESF) u iznosu od 1.575.558,30 kuna. Provedba projekta je počela 1. svibnja 2015. i trajat će do 30. travnja 2016.

Cilj je projekta modernizirati i pilotirati kurikulum poljoprivrednog tehničara-općeg sadržajima za hidroponski uzgoj biljaka te za analizu vina i analizu tla, koji će biti temeljeni na suradnji s poslodavcima i socijalnim partnerima kako bi se stvorili relevantni ishodi učenja. Upravo je analiza vina i tla uočena kao ključna za osiguranje kvalitete u vinogradarskoj, ratarskoj ali i voćarskoj proizvodnji te hidroponski uzgoj kao nova tehnologija koja osigurava visoke prinose, ali zahtijeva i adekvatno obrazovanje, što većina poljoprivrednika nema. S druge strane, projektom se želi ojačati kapaciteti strukovnih škola stručnim usavršavanjima nastavnika, ne samo iz spomenutih sadržaja nego i suvremenih odgojno-obrazovnih metoda poučavanja za osiguravanje stjecanja modernih kompetencija učenika.

Svi partneri prepoznali su važnost ulaganja u modernizaciju postojećih obrazovnih sadržaja kako bi se učenicima pružile suvremene kompetencije koje će im omogućiti bolji položaj na tržištu rada. 

Vijesti
Završetak projekta MOPS
Krasnodor Mikša / datum: 1. 6. 2016. 15:14

 

 

Nakon godine dana završio je projekt Modernizacija kurikuluma za poljoprivredni sektor završnom konferencijom koja je održana 29. travnja 2016. 


[OPŠIRNIJE]Nove aktivnosti u MOPS-u
Krasnodor Mikša / datum: 26. 4. 2016. 16:11

 

 

Privode se kraju aktivnosti po projektu Modernizacija kurikuluma za poljoprivredni sektor - posjet Zelini i Slavonskom Brodu.


[OPŠIRNIJE]Sadnja rajčice u sklopu MOPS-a (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 20. 1. 2016. 14:25

 

 

U okviru prjekta Modernizacija kurikuluma za poljoprivredni sektor vrtlari i agrotehničari sadili su rajčicu u hidroponu.


[OPŠIRNIJE]Edukacije u sklopu projekta Modernizacija kurikuluma za poljoprivredni sektor (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 14. 1. 2016. 16:11

 

 

Nastavnici škole sudjelovali su tijekom studenog i prosinca na nekoliko edukacija i studijskom putovanju u Padovu u sklopu projekta Modernizacija kurikuluma za poljoprivredni sektor.


[OPŠIRNIJE]Studijsko putovanje u Italiju (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 2. 12. 2015. 17:14

 

U sklopu projekta Modernizacija kurikuluma za poljoprivredni sektor nastavnici strukovnih predmeta partnerskih škola SŠ Dragutina Stražimira i SŠ Bedekovčina boravili su od 15. do 20. studenog 2015. na studijskom putovanju u Italiji. 


[OPŠIRNIJE]Edukacija stručnog tima za modernizaciju
Krasnodor Mikša / datum: 9. 10. 2015. 10:39

1. listopada 2015. započeo je 1. modul edukacija stručnog tima za modernizaciju standarda zanimanja, standarda kvalifikacije te kurikuluma poljoprivrednog tehničara općeg. 


[OPŠIRNIJE]Edukacija iz analize tla u sklopu projekta MOPS
Krasnodor Mikša / datum: 9. 10. 2015. 10:38

24. kolovoza 2015. započele su stručne edukacije za analizu tla u sklopu projekta MOPS – Modernizacija kurikuluma za suvremen i održiv poljoprivredni sektor. 


[OPŠIRNIJE]Novi projekt (Press Clipping)
Krasnodor Mikša / datum: 9. 6. 2015. 17:17

 

 

Srednja škola Bedekovčina, zajedno s Gradom Svetim Ivanom Zelinom, Zagrebačkom županijom i Udrugom proizvođača marke vina „Kraljevina Zelina“, postala je partner Srednjoj školi Dragutina Stražimira koja je dobila bespovratna sredstva iz ESF-a za projekt MOPS – Modernizacija kurikuluma za suvremen i održiv poljoprivredni sektor.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju