preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Future in our hands

Dvogodišnji Eramus+ projekt "Future in our hands" osmišljen je s ciljem unapređenja stručnih kompetencija učenika i obogaćivanja nastave stručnih predmeta naše škole u sva ​tri odjela: graditeljskom, medicinskom i poljoprivrednom. U medicinskom odjelu želimo održati standard i kvalitetu znanja i vještina učenika smjera medicinska sestra/tehničar opće njege i fizioterapeutski tehničar. Agrotehničari u kurikulumu nemaju praktičnu nastavu, pa Projekt stvara preduvjete da učenici teoretsko znanje povežu s praktičnom primjenom. U graditeljskom odsjeku planira se uvođenje novih IT alata i sadržaja, te dograđivanje kurikuluma, čime će se zanimanja arhitektonski tehničar i građevinski tehničar osuvremeniti i učiniti atraktivnijima učenicima pri odabiru nastavka školovanja, obzirom da imamo slab interes za upis u ta zanimanja, kao i sve lošiju uspjeh prijavljenih učenika iz osnovne škole. Zbog velikog broja različitih zanimanja u školi, planira se dvogodišnji projekt kao dio petogodišnjeg ciklusa predviđenog Europskim razvojnim planom.

Sudionici Projekta su:Marija Mlinarić, 2G
a) 75 učenika čije obrazovanje traje četiri ili pet godina: 26 arhitektonskih i 14 građevinskih tehničara, 10 medicinskih sestara/medicinskih tehničara opće njege, 10 fizioterapeutskih tehničara i 15 agrotehničara
b) tri nastavnika strukovnih predmeta
Učenici će odrađivanjem stručne prakse u inozemnim tvrtkama dopuniti svoja stručna znanja, upoznati način organizacije rada i usavršiti znanje engleskog jezika, posebice stručne terminologije. Stručnom praksom učenici će ili nadograditi postojeće znanje i vještine ili nadopuniti znanje dodatnim sadržajima koji nisu sastavni dio kurikuluma. 

Deset arhitektonskih i građevinskih tehničara trećih i četvrtih razreda prvi tjedan boravka u Irskoj će se stručno educirati u radu u računalnom programu za interaktivno projektiranje Revit koji se u školi ne uči i tek se uvodi u arhitektonske tvrtke u Hrvatskoj, a sljedeća dva tjedna provest će na iskustvenom radu u tvrtkama i arhitektonskim biroima. Ova se aktivnost provodi i u prvoj i u drugoj godini Projekta.
Šesnaest učenika drugog , trećeg i četvrtog razreda proširit će svoje znanje projektiranjem pasivne solarne kuće u Malagi u Španjolskoj, što je također nadgradnja kurikuluma. U drugoj godini projekta četiri učenika arhitektonska tehničara koji su svladali projektiranje jednostavnih građevina u Revitu nadogradit će svoja znanja na praktičnom radu u Španjolskoj.
Medicinske sestre/medicinski tehničari opće njege usavršit će postupke zdravstvene njege s naglaskom na suvremene terapije u obradi kroničnih rana, a fizioterapeutski tehničari naučiti metode fizikalne terapije za prevenciju dekubitusa i pneumonije. Planira se po pet učenika iz svake struke,
jednom u prvoj, a drugi put u drugoj godini Projekta.
Deset agrotehničara će nadograditi teoretsko znanje iz stočarstva učeći i radeći na farmi u Španjolskoj. U kurikulumu agrotehničara nije predviđena stručna praksa i u Školi se ne može organizirati. U Irskoj će sljedeće godine raditi na uređenju parkova i sadnji dendrološkog bilja jer krajobrazna arhitektura također nije sastavni dio kurikuluma agrotehničara.
Dva nastavnika arhitektonskih i graditeljskih predmeta u projektnom birou u Pragu će, praćenjem rada svojih kolega, nadograditi stručna znanja projektiranja u računalnom programu ArchiCAD.
Nastavnik stručnih predmeta, doktor umjetnosti – kiparstva će se, putem job shadowinga u školi za dizajn keramike i izvedbu peći, upoznati s dizajnom i tehnologijom izrade kaljevih peći i kamina, čime će nastava biti obogaćena i novim sadržajima.
Učenici novostečena znanja rada u novim alatima prenose drugim učenicima škole putem priručnika koji će moći koristiti i tijekom nastave i prezentacijom arhitektonskih i građevinskih projekata izrađenih tijekom mobilnosti. Izložba radova i prezentacije prate postignuća učenika. Nastavnici stručnim člancima, video uracima prenose iskustva i zanimljivosti iz struke svim zainteresiranim kolegama, članovima Zajednice graditeljskih škola RH.

Uključivanjem učenika i nastavnika sudionika mobilnosti u aktivnosti profesionalne orijentacije po osnovnim školama očekujemo i povećan broj upisanih učenika u četverogodišnje graditeljske programe. Svi materijali i rezultati, kao i aktivnosti ostvaruju vidljivost i dostupnost putem eTwinning , Erasmus+ Project Results i Epale platformi, mrežnim stranicama projekta i naše škole, a promovirat će se i putem radio i TV priloga. Sve navedene aktivnosti vode ostvarenju vizije iz Europskog razvojnog plana, škole kao kvalitetne ustanove iz koje izlaze mladi ljudi kompetentni u odabranim zanimanjima, spremni za cjeloživotno učenje i prepoznatljivi na tržištu rada.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Mrežna stranica projekta: https://sites.google.com/view/futureinourhandsbedekovcina


vijesti

Sastanak s organizatorom mobilnosti iz Praga

Autor: Daniela Usmiani, 30. 5. 2022. 12:03

30.5. održan je online sastanak s g. Lukasom Cetery iz tvrtke Artykel iz Praga na kojoj je dogovoren job shadowing svoje nastavnika geraditeljskog učilišta škole. Nastavnici će tijekom tjedan dana usavršiti svoja znanja u 3D vizualizacijama građevina i primjeni ArhiCada i Revita u graditeljstvu promatrajući kako se primjenjuju u arhitektonskim i građevinskim tvrtkama u Pragu

.

 [više]

Mobilnost učenika u Sloveniju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Daniela Usmiani, 24. 3. 2022. 22:17

U okviru Erasmus+ projekta pod nazivom "Future in our hands" organizira se mobilnost 10 učenika - agrotehničara drugog, trećeg i četvrtog razreda u Sloveniju u periodu od 1. - 14. svibnja 2022. 

Natječaj za sudjelovanje učenika i nastavnika u pratnji , kao i svi pripadni dokumenti se nalaze u prilogu ove vijesti, a kratke upute u nastavku.

 [više]

Učenici škole na stručnoj praksi u Irskoj

Autor: Daniela Usmiani, 23. 1. 2022. 18:40

 

Učenici Srednje škole Bedekovčina boravili su, tijekom siječnja, u Irskoj u sklopu Erasmus+ projekta Future In Our Hands na stručnoj praktičnoj nastavi.

 

 [više]

Nastavak selekcije učenika - mobilnost u Irsku - Future in our hands

Autor: Daniela Usmiani, 7. 11. 2021. 12:10

Obavještavamo sve učenike koji su se prijavili za mobilnost u Irsku da će se drugi dio selekcije održati u UTORAK, 9.11.2021. u periodu od 12:30 - 14:00.

Svi učenici obavezni su donijeti suglasnost roditelja, motivacijsko pisme (ukoliko ga ranije nisu poslali poštom ili u okviru ankete) kao i dokumente vezane za ciljepljenje ili preboljenje Covid-19.(Covid potvrde, Covid putovnice). Bez navedene dokumentacije učenik neće moći pristupiti drugom dijelu selekcije.

Ukoliko je učenik iz objektivnih razloga spriječen sudjelovati na drugom dijelu obavezan se javiti tijekom ponedjeljka prof. Usmiani (na mail daniela.usmiani@skole.hr). U tom slučaju bit će organiziran još jedan dodatni termin.

 [više]

Natječaj za sudjelovanje u mobilnosti u Irsku, siječanj 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Daniela Usmiani, 3. 11. 2021. 16:46

 

U okviru provedbe Erasmus+ projekta pod nazivom Future in our hands (2019-1-HR01-KA102-060420) objavljujemo natječaj za mobilnost u Irsku, koja će se odvijati u siječnju 2022.

U mobilnostima mogu sudjelovati:

  • Arhitektonski i Građevinski tehničari, učenici trećeg i četvrtog razreda,
  • Fizioterapeutski tehničari, učenici četvrtog razreda
  • Medicinske sestre/tehničari opće njege, učenici četvrtog razreda.

Tekst natječaja se nalazi u prilogu, kao i potrebni obrasci.

Lijepo vas molimo da pazite na uvjete prijave i rokove! Rok prijave je pomaknut na subotu 6.11.2021.!!!

 [više]

Mobilnosti u Španjolskoj, Future in our hands

Autor: Daniela Usmiani, 15. 10. 2021. 23:01

 

 

U okviru dvogodišnjeg Erasmus+ projekta škole pod nazivom Future in our hands 15 učenika arhitektonskih i građevinskih tehničara, te četiri agrotehničara obavilo je dvotjednu stručnu praksu u Španjolskoj.

 [više]

Facebook grupe za učenike koji se upućuju na mobilnosti u Španjolsku i Njemačku

Autor: Daniela Usmiani, 23. 7. 2021. 11:19

Za učenike koji su odabrani i upućuju se na mobilnosti u Njemačku i Španjolsku (Ubeda i Malaga) otvorene su Facebook grupe koje će se koristiti za komunikaciju, razmjenu obavijesti.

Lijepo molimo učenike da se što prije priključe grupama na Facebooku kako bi bili u toku sa svim novostima.

 

Poveznice:

grupa Frankfurt 2021. - https://www.facebook.com/groups/782197875787716

grupa Ubeda -. https://www.facebook.com/groups/837763460180289

grupa Malaga 2021. - https://www.facebook.com/groups/530062078441142

Podsjećam da se za svako pitanje možete obratiti na daniela.usmiani@skole.hr

 [više]

Rezultati selekcije - mobilnost u Malagu - rujan 2021.

Autor: Daniela Usmiani, 5. 7. 2021. 22:12

 

Nakon provedenih svih koraka selekcijskog postupka, objavljujemo popis odabranih učenika, arhitektonskih i građevinskih tehničara, za mobilnost u Malagu od 19. rujna - 2. listopada 2021. u okviru Erasmu+ projekta Future in our hands.

 [više]

Obavijest učenicima - drugi dio selekcije - mobilnosti u Španjolsku i Njemačku

Autor: Daniela Usmiani, 24. 6. 2021. 12:09

Pozivaju se učenici, arhitektonski i građevinski tehničari koji su se javili na natječaj za mobilnost u Španjolskoj da dođu u ponedjeljak, 28.6.2021. u 9:30 u školu na drugi dio selekcije.

Također, pozivamo učenike agrotehničare koji su se prijavili na mobilnost u Ubedu da dođu u ponedjeljak,28.6.2021. u 11:00 kako bi pristupili drugom dijelu selekcije.

Učenici trogodišnjih zanimanja, koji su se prijavili za mobilnost u Njemačku, pozivaju se u utorak, 29.6.2021. u 13:00 na drugi dio selekcije.

Učenici su obavezni na drugi dio selekcije donijeti suglasnost roditelja jer bez nje neće moći pristupiti postupku selekcije.

Ukoliko netko ne može doći u školu u navedeno vrijeme neka mi se obavezno javi prije termina selekcije kako bismo se dogovorili kada ćemo za te učenike organizirati termin/ne.

Možete mi se javiti na mail: daniela.usmiani@skole.hr ili telefon 098/804-526

Vidimo se! :-)

 [više]

MOBILNOST UČENIKA U ŠPANJOLSKU - "FUTURE IN OUR HANDS" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Daniela Usmiani, 15. 6. 2021. 10:01

U okviru Erasmus+ projekta pod nazivom "Future in our hands" organiziraju se dvije  mobilnosti u rujnu 2021.

Mobilnost 16 učenika arhitektonskih i građevinskih tehničara drugih, trećih i četvrtih razreda u Malagu te 5 učenika agrotehničara iz 4P razreda u Ubedu.

Natječaj za sudjelovanje učenika i nastavnika u pratnji , kao i svi pripadni dokumenti se nalaze u prilogu ove vijesti, a kratke upute u nastavku.

 

 [više]

Future in our hands - produljenje roka za prijavu na mobilnost u Malagu, kolovoz 2020.

Autor: Daniela Usmiani, 27. 2. 2020. 08:46

Na temelju zamolbi učenika da se produži rok za prijavu na mobilnost u Španjolsku odlučili smo da se pomiče rok za predaju prijava, učenika za sudjelovanje i nastavnika za pratnju, za planiranu dvotjednu mobilnost koja se planira u drugoj polovici kolovoza, a predviđena je za učenike smjera arhitektonski i građevinski tehničar (drugi, treći i četvrti razred).

Novi rok za predaju prijava je nedjelja 8.03.2020. u 12.00.

Samo da ponovimo: 

Svi prijavitelji šalju motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku na navedenu adresu koordinatorice i ispunjavaju anketu.

Na drugi dio selekcije obavezno se donosi potpisano motivacijsko pismo i suglasnost roditelja bez koje se drugom dijelu selekcije ne može pristupiti.

Sretno!

 
 
 [više]

Future in our hands - natječaj za mobilnost učenika u Španjolsku Vijest ima dokument u privitku

Autor: Daniela Usmiani, 31. 1. 2020. 16:19

 

 

U okviru provedbe aktivnosti Erasmus+ projekta pod nazivom "Future in our hands (019-1-HR01-KA102-060420), objavljujemo natječaj za dvotjednu mobilnost u kolovozu 2020, u Malagu, za 16 učenika programa Arhitektonski i Građevinski tehničar drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Pažljivo pročitajte dokumente u prilogu objave i obratite pažnju na rokove!

Sretno!

 [više]

Javljanja iz Irske - Erasmus+ projekt- "Future in our hands"

Autor: Daniela Usmiani, 23. 1. 2020. 00:05

 

 

"Super nam je, učimo, radimo, družimo se i zabavljamo - sve u jednom!": javljaju nam naši učenici Arhitektonski i Građevinski tehničari koji provode treći tjedan stručne prakse u Irskoj, ali i Medicinske sestre opće njege i Fizioterapeutski tehničari koji provode svoj drugi tjedan stručne prakse u Dublinu.

No, ipak priznaju da polako broje sate kad će se vratiti svojim prijateljima i najmilijima jer doma je ipak najljepše. 

 [više]

Pripreme za mobilnost u Ubedu, Španjolska - Future in our hands

Autor: Daniela Usmiani, 20. 1. 2020. 20:21

 

 

Započeli smo s pripremama za mobilnost naših agrotehničara koji će u ožujku odraditi dvotjednu  stručnu praksu radeći na farmama u Ubedi, u Španjolskoj.

 [više]

Učenici Srednje škole Bedekovčina na stručnoj praksi u Irskoj

Autor: Daniela Usmiani, 16. 1. 2020. 00:59

U sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom "Future in our hands", deset učenika arhitektonskih i građevinskih tehničara otputovalo je 4. siječnja 2020. u Dublin kako bi obavilo trotjednu stručnu praksu tijekom koje će se educirati u radu u programu Revit, a kasnije primjenjivati program Revit kroz različite zadatke i projekte firmi u kojima obavljaju stručnu praksu.

11. siječnja 2020. pridružilo im se još desetoro učenika, pet medicinskih sestara opće njege i 5 fizioterapeutskih tehničara koji će svoje stručne kompetencije razvijati kroz obavljanje dvotjedne stručne prakse u domovima za njegu starijih osoba u Dublinu.

Objavljujemo poneke utiske učenika nakon odlaska u Irsku.

 [više]

Rezultati natječaja za sudjelovanje u mobilnostima u projektu Future in our hands Vijest ima dokument u privitku

Autor: Daniela Usmiani, 22. 10. 2019. 19:03

Objavljujemo prve rezultate natječaja za sudjelovanje u mobilnostima projekta Future in our hands. Poredak učenika je nasumičan i objavljen u šiframa koje su učenici napisali u upitnicima. Na listi se nalaze učenici koji su odabrani kao sudionici mobilnosti i jedan učenik/učenica na rezervnoj listi.

Rok žalbe je do petka, 25. listopada 2019.

.

 

 [više]

Natječaj - sudjelovanje u mobilnostima Erasmus+ projekta Future in our hands Vijest ima dokument u privitku

Autor: Daniela Usmiani, 1. 10. 2019. 18:50

 

 

U okviru provedbe Erasmus+ projekta pod nazivom Future in our hands (2019-1-HR01-KA102-060420) objavljujemo natječaj za učenike i nastavnike koji žele sudjelovati u mobilnostima.

Tekst natječaja se nalazi u prilogu, kao i potrebni obrasci.

Lijepo Vas molimo da pazite na rokove.

Sretno!

 

 

 

 [više]

Počinjemo s aktivnostima novog K1 Erasmus+ projekta Srednje škole Bedekovčina

Autor: Daniela Usmiani, 25. 9. 2019. 18:33

Srednjoj školi Bedekovčina odobren je dvogodišnji Erasmus+ K102 projekt tijekom kojeg će 75 učenika i 4 nastavnika unaprijediti svoje znanje i vještine u Irskoj, Španjolskoj, Austriji i Češkoj.

Učenici četverogodišnjeg i petogodišnjeg programa drugog, trećeg i četvrtog razreda (ovisno o mobinosti) u pratnji nastavnika škole obavljat će stručnu praksu u Irskoj i Španjolskoj, dok će nastavnici graditeljskog učilišta otići na job shadowinge i edukaciju u Austriju i Češku.

Referentni broj projekta je 2019-1-HR01-KA102-060420, a ukupna odobrena vrijednost projekta je 212.631,00 €.

Pozivamo sve učenike i nastavnike da pažljivo prate stranice škole jer će se vrlo skoro objaviti natječaj za sudjelovanja u mobilnostima ove školske godine.

Koordinatorice projekta: Daniela Usmiani i Sanja Markuš

 [više]

 CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju