preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

WAY TO GO - paths of life

Projekt „Way to Go-paths of life” mozaik je različitih okruženja za učenje, s fokusom na tri vrlo važna aspekta – na životne staze povijesti, kulture i prirode, dalje analizirane kroz dostignuća u umjetnosti, glazbi, kroz tradiciju, kuhinju, sport, zdravi život… Svi ovi elementi stvaraju Stablo života svake pojedine osobe koje raste iz korijenja čvrsto utemeljenog u povijesnoj pozadini obitelji, rodnog grada i domovine. Jake veze s kulturom i prirodom zavičaja čine stablo još jačim i plodnijim.

Aktivnostima projekta stvorit će se atmosfera poticajna za cjeloživotno učenje i „učenje kako učiti“, čak i nesvjesno, preko izvora s kojima smo čitav život u neprestanom dodiru. U 21. stoljeću definicija pismenosti potpuno se mijenja: nije dovoljno znati čitati, važno je naučiti kako učiti. Učenici će biti uključeni u  neformalno učenje kao aktivni sudionici. „Hodat će“ sa svojim vršnjacima, stvarno i metaforički, dijeliti razmišljanja, surađivati u kontekstu socijalne i kulturne raznolikosti.

Kreirat će se projektna web stranica, logo, blog i galerija slika, provesti natjecanje u izradi postera. Pomoću suvremenih računalnih tehnologija učenici – sudionici će:

 • označiti stazu od kuće do škole QR-kodovima s više informacija (o povijesnim činjenicama, s fotografijama, videom…)
 • proći raznim putevima u prirodi i skupiti fotografije, zvučne i video zapise, uzorke… i načiniti prezentacije
 • načiniti razne igre povezane s glazbom, plesom, hranom, prirodnim ljepotama i umjetnošću zemlje
 • uključiti se u pripremanje tradicionalnih jela drugih zemalja
 • izraditi postere o 10 preporuka za zdrav doručak, kombinirajući tradicije partnerskih zemalja
 • načiniti interaktivne karte zemalja s informacijama o umjetnosti, obrtima, glazbi, sportu, hrani… različitih dijelova neke zemlje
 • naučiti izrađivati proizvode koje će moći prodati s dobrotvornim ciljem
 • proći neke popularne i važne povijesne staze pojedinih zemalja
 • načiniti dnevnike putovanja nakon svake mobilnosti
 • sudjelovati u završnoj izložbi postignuća projekta
 • podijeliti rezultate projekta sa širom zajednicom.

Devet je partnerskih škola: dvije iz Finske a ostale iz Slovačke, Hrvatske, Italije, Španjolske, Turske, Grčke i Islanda. Dvije su strukovne škole, ostale su opće srednje škole. Neke su već ranije uspješno provodile EU projekte, tri škole uključuju se prvi put. Putem multikulturalnog dijaloga sudionici će osvijestiti i učvrstiti pripadnost široj, EU zajednici, njegujući vrijednosti građanskog društva i međukulturalne solidarnosti, boreći se protiv ksenofobije, rasizma i socijalne isključivosti. Upoznat će različite običaje, tradiciju, drukčiji mentalitet i način života. Naučit će cijeniti ne samo svoj kulturni identitet, već i ostale kulture. Bolje razumijevanje različitosti priprema je za suočavanje s izazovima globaliziranog svijeta današnjice.

I učenici i nastavnici će učvrstiti znanje stranog jezika i usavršiti svoje računalne kompetencije. Korištenje računalnih tehnologija nastavnici će integrirati u svakodnevnu nastavu i učiniti je zanimljivom, povisiti motivaciju učenika i izboriti se protiv profesionalne stagnacije.

    

        


 

Vijesti
Posljednji projektni sastanak u Istanbulu (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 15. 6. 2017. 08:32

 

 

Od 4. do 10. lipnja 2017., u Istanbulu je održan posljednji susret nastavnika devet  škola iz osam europskih zemalja koje su sudjelovale u Erasmus+ projektu školskog partnerstva „WAY TO GO-paths of life“.


[OPŠIRNIJE]WAY TO GO-paths of life, Perugia (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 17. 5. 2017. 16:47

 

 

Od 1. do 7. svibnja 2017., u sklopu Erasmus+ projekta „WAY TO GO-paths of life“, učenici naše škole (Sara Mlinarić, 1. G, i Martin Posarić, 4. Ma) u pratnji nastavnika Štefice Sukreški, Sanje Markuš i Zlatka Papića boravili su u gradu Perugia i pokrajini Umbriji – zelenom srcu Italije.


[OPŠIRNIJE]WAY TO GO-paths of life u Madridu, Španjolska (galerija+Press Clipping)
Krasnodor Mikša / datum: 9. 4. 2017. 18:01

 

 

Od 26. ožujka do 3. travnja 2017. učenici i nastavnici naše škole boravili su u Španjolskoj u sklopu Erasmus+ projekta „WAY TO GO-paths of life“, sudjelujući u aktivnostima pod nazivom „Paths of health&sport; paths of history&art“. 


[OPŠIRNIJE]„WAY TO GO-paths of life“ u Slovačkoj (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 14. 11. 2016. 15:59

 

 

 

7. – 11. studenog 2016. u Slovačkoj je u organizaciji škole Gymnazium Spišska Nova Ves održan četvrti projektni sastanak timova Erasmus+  projekta „WAY TO GO-paths of life“. 


[OPŠIRNIJE]''WAY TO GO-paths of life'' u Reykjaviku, Island (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 5. 10. 2016. 16:05

 

Od 25. 9. do 1. 10. 2016. u sklopu Erasmus+ projekta „WAY TO GO-paths of life“ učenici naše škole su u pratnji nastavnika sudjelovali u aktivnostima pod nazivom „The Awe-inspiring Nature“ (Priroda koja ulijeva strahopoštovanje) u susretu s vršnjacima iz devet partnerskih škola iz Finske, Grčke, Turske, Slovačke, Španjolske, Italije, Islanda i Hrvatske. 


[OPŠIRNIJE]''WAY TO GO-paths of life'' u Pyrgosu, Grčka (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 29. 4. 2016. 14:36

 

 

U sklopu aktivnosti Erasmus+ projekta „WAY TO GO-paths of life“ od 17. do 23. travnja 2016. učenici Anamarija Petrović, Jelena Rafaj, Nikolina Ricijaš, Nino Martinić i Marin Števinović, u pratnji nastavnica  Lovorke Lučić i Sanje Markuš, boravili su u domovima svojih vršnjaka u gradu Pyrgosu na poluotoku Peloponezu u Grčkoj.


[OPŠIRNIJE]Finski dnevnik - Viktor Berc
Krasnodor Mikša / datum: 14. 4. 2016. 16:49

 

 

Dnevnik Viktora Berca iz Finske u kojoj je boravio u sklopu projekta ''WAY TO GO - paths of life''.


[OPŠIRNIJE]Dnevnik iz Finske - Valentina Jagić
Krasnodor Mikša / datum: 14. 4. 2016. 16:47

 

 

Dnevnik Manuele PavalićValentine Jagić iz Finske u kojoj je boravila u sklopu projekta ''WAY TO GO - paths of life''.


[OPŠIRNIJE]Dnevnik iz Finske - Manuela Pavalić
Krasnodor Mikša / datum: 14. 4. 2016. 16:42

 

 

Dnevnik Manuele Pavalić iz Finske u kojoj je boravila u sklopu projekta ''WAY TO GO - paths of life''.


[OPŠIRNIJE]''WAY TO GO - paths of life'' u Finskoj (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 25. 2. 2016. 14:49

 

 

U sklopu Erasmus+ projekta školskog partnerstva „WAY TO GO - paths of life“ na projektnom sastanku u finskom gradu Salo od 7. do 13. veljače 2016. sujelovali su učenici Manuela Pavalić, 4. Ga, Valentina Jagić, 3. Ga, Viktor Berc, 3. Ga i Patrik Turk, 2. Ga, u pratnji dvije nastavnice, Sanje Markuš i Maje Novosel.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni projektni susret nastavnika u Bedekovčini
Krasnodor Mikša / datum: 12. 11. 2015. 08:36

 

 

Početkom studenog u organizaciji Srednje škole Bedekovčina u Hrvatskoj je boravilo osamnaest nastavnika, članova projektnih timova projekta ''Way to go - paths of life'' srednjih škola iz sedam europskih zemalja (Finske, Italije, Španjolske, Grčke, Turske, Slovačke i Islanda). 


[OPŠIRNIJE]Poziv na sudjelovanje u novom europskom projektu
Krasnodor Mikša / datum: 23. 9. 2015. 15:01

 

 

 

 

Pozivaju se učenici na sudjelovanje u novom dvogodišnjem Erasmus+ projektu partnerstva devet škola iz osam europskih zemalja pod nazivom „WAY TO GO - paths of life“ koji vodi prof. Sanja Markuš. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju