preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > Projekti  > Erasmus+  > HERO
HERO - Heritage is Europe's Revolutionary Opportunity / Naslijeđe je revolucionarna prilika Europe

Vrsta projekta

Erasmus+

Trajanje projekta

1. rujna 2018. - 1. rujna 2020.

Sudionici

1. VZW Leiepoort campus Sint-Vincentius, Deinze, Belgija 

2. Srednja škola Bedekovčina, Hrvatska

3. Sonkajärven lukio, Sonkajärvi, Finska

4. Agrupamento de Escolas de Vialonga, Vialonga, Portugal 

5. III Liceum Ogolnoksztalcace im. Juliusza Slowackiego w Lesznie, Leszno, Poljska

Vizija

„Želimo omogućiti našim učenicima kvalitetnu edukaciju, inspirirati ih da postignu najbolje rezultate i postanu višejezični, tolerantni, širokoumni i odlično obrazovani  građani, uspješni u svojim profesijama. Pripremamo ih za uspješno školovanje, za postizanje najboljih rezultata u svojoj karijeri i da postanu uspješni odrasli ljudi u budućnosti. Želimo da postanu europski  građani u punom značenju.“

O projektu

Ovim projektom želimo proučiti europsku povijest, književnost, umjetnost, arhitekturu i mitologiju s naglaskom na posljednjih 100 godina, uz motivirajuće zadatke i projekte koji će promovirati aktivno građanstvo i koristiti ICT vještine. Današnji svijet brzo se mijenja prema multikulturalnom društvu. U tom procesu stvara se naslijeđe i vrijednosti koje su zajedničke svim europskim građanima. Ali to nije kontradiktorno nacionalnom ili lokalnom naslijeđu koje se ne smije zaboraviti pa će učenici zapažati, bilježiti, prodiskutirati, usporediti i analizirati sličnosti i razlike između svojih kultura. Nastavnici će u kurikulume svojih predmeta uvrstiti teme vezane uz kulturno naslijeđe.

 Za trajanja projekta osmislit će se novi europski superheroj, HERO 2.0, lik koji je utjelovljenje europskih vrijednosti 21. stoljeća i koji ujedinjuje posebno tinejdžere iz svakog kutka Europe. Za trajanja projekta priča o glavnom junaku pretočit će se u poučnu dječju knjigu. Sudionici projekta bit će junakovi suradnici 

i stvaranjem njegove priče poučavati mlađu djecu o važnosti kulturnog naslijeđa. Nadamo se da će priča HERO 2.0 zaživjeti i naći nove slušatelje u što većem broju europskih škola.

Projekt će motivirati naše učenike da pobliže istražuju i više cijene kulturno naslijeđe svoje domovine, razviju ICT vještine, vještine fotografiranja, grafičkog dizajna, stolnog izdavaštva, etike u društvenim mrežama, upoznaju se s mogućnošću poduzetništva u kulturi. Kulturna baština ući će u školske kurikulume, a nastavnicima će se pružiti praktični alati kako integrirati kulturnu baštinu u predmete koje podučavaju.


Vijesti

CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju