preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Get On Your Bikes, Europe`s Back In Business

NAZIV PROJEKTA: Get On Your Bikes, Europe's Back In Business!

TRAJANJE:  TRI GODINE

1.9.2014 – 31.7.2017.

 LOGOTIP: 


PARTNERI:          8 ZEMALJA

 1.        Rumunjska - Cavnic
 2.        Njemačka - Diez
 3.        Češka-Žďár nad Sázavou
 4.        Latvija-Rogovka
 5.        Slovenija-Celje
 6.        Italija-Teramo
 7.        Poljska-Rzeszow
 8.        Hrvatska-Bedekovčina

CILJ PROJEKTA:

Tri su područja djelovanja projekta:

Ekonomski – kroz zajedničku temu – biciklizam.zajednički ćemo kroz organizaciju, pribavljanje resursa, organizaciju  niza događaja i pokretanje određenih događaja i pruzimanje rizika osvijestiti i razviti kod učenika vitalne vještine potrebne i za razvoj poduzedništva koji je neophodna komponenta promicanja gospodarskog rasta

Drugi razlog je razvijati akcije kojima promičemo biciklizam, bicikl kao prijevozno sredstvo kojim čuvamo naš okoliš. Proučiti ćemo biciklističke staze u našem kraju, provozati se njima  i pokušati približiti biciklizam mladim ljudima i učiniti ga atraktivnim.

Pored činjenice da je vožnja bicikla zabavna, prije svega je pozitivno utječe na ljudsko zdravlje. Obratit ćemo pažnju i na ovu domenu kao i sigurnu vožnju bicikla, zaštitnu opremu te razne priručnike o opremi i samopopravku bicikla.

Izradit ćemo web stranicu na kojoj ćemo promovirati turizam svake zemlje, područja iz kojeg potječemo, mapu biciklističkuh staza i mjesta koje valja posjetiti.


AKTIVNOSTI:

 • Promicanje praktičnih poduzetničkih iskustava u obrazovanja, osposobljavanja i rada s mladima
 • Promocija zdravog života: aktivnosti u prirodi.
 • Mobilnost.
 • Poduzetničko učenje.
 • Međunarodna suradnja,odnosi i razvoj suradnje među učenicima različitih zemalja.

REZULTATI:

1. „Get on your bikes“ – „Sjedni na bicikl“ KOMPLET ALATA, koji škole prilagođavaju kako bi u svojoj lokalnoj sredini promovirale biciklizam. Pet osnovnih instrumenata „kompleta alata“ su praktične aktivnosti u učionici kojima će biti utvrđeni te različitim europskim kurikulumima  prilagođeni različiti aspekti biciklizma. 

2. "Get on the trail"  je multiregionalna web stranica kojom promoviramo BICIKLIZAM napisana na 9 europskih jezika.  Sadrži informacije o mogućim biciklističkim rutama (stazama nedaleko glavnih prometnica), mjestima za smještaj, i kratkim promotivnim videima s zanimljivim točkama svake rute u 8 zemalja.

3. „Back in business“ je  METODIČKI PRIRUČNIK  koji nudi informacije i smjernice o osnivanju multinacionalnog poduzeća -  u našem slučaju, poduzeća koje se bavi doživljajem biciklizma. Poduzeće će u početku nuditi off-road avanturistički biciklizam (u početku) školskim skupinama. 


PLAKAT:


Predstavljanje projekta nastavnicima i roditeljima.

Projekt smo započeli s anketom o navikama naših učenika vezanima za bavljenje sportom (biciklizmom) kao i analizom nedostataka koji  nedostaju biciklistima u našim gradovima. Anketu su obradili i rezultate prikazali u Češkoj učenici naše škole.

Rezultati ankete

Rezultati obrade početne ankete projekta doveli su do kreiranja zajedničkog izvješća o kojim svim mladima osvještavamo dobrobiti bavljenja biciklizmom i potičemo ih na aktivno bavljenje sportom.

Recomendation report - 6. ožujka 2015.

Disemination report 2014. - 2015. 

Disemination report 2015. - 2016.

Evaluacija rada projektnog tima nakon prve godine projekta

Staze kojima smo otkrivali s prijateljima iz Europe za vrijeme projektnog susreta u Hrvatskoj: Trail 1, Trail 2, Trail 3.

Evaluacija projektnog susreta u Bedekovčini.

Za sajam u Teramu trebali smo pripremiti štand s proizvodima kojima promoviramo našu virtualnu firmu. Osim mnoštva promotivnih materijala izradili smo  i biciklističke trake za nogavice, te redizajnirali biciklističke hlače. Kako to učiniti možete pogledati u ovoj prezentaciji.

Evaluacija rada projektnog tima nakon druge godine projekta

Rezultati ankete o tehničkim problemima prilikom vožnje bicikla


Promo video - Cycling in Bedekovčina

 

Cycling scheme 1. Bike racks

 

Cycling scheme 2. Promoting cycling

Rezultati projekta

1. "Get on your bikes" TOOLKIT  je rezultat koji škole jednostavno mogu preuzeti kako bi promovirali biciklizam u svojim sredinama. Sadrži 5 instrumenata s praktičnim učionički- baziranim aktivnostima koje proučavaju različite aspekte biciklizma i baziranih na Europskim kurikulumima.

Instrument 1 je Recommendation report  koji ukratko predstavlja rezultate početne ankete, kroz koje su proučavane prednosti biciklizma i usmjerene na to kako prevazići sve teškoće na koje nailazimo kad se želimo baviti biciklizmom u svojoj zajednici.

Recommendation report

Izvješće je dostupno na 9 jezika ( engleski, hrvatski, češki, njemački, talijanski, latvijski, poljski, rumunjski i slovenski).

Instrument 2 je brošura sa PR metodama za bilo koju zajednicu. Prezentira metode dostupne bilo kojoj zajednici kako bi promovirali biciklizam. Sve metode su testirane od strane partnerskih škola i sadrže i tehničke detalje kao što su potreban materijal, koraciu i cijena za implementaciju, kao i prednosti i teškoće prilikom izvođenja.  Brošura je dostupna na engleskom jeziku i sadrži primjere , relevantne fotografije i linkove do finalnih proizvoda objavljenih na Internetu.

Brošura

Instrument 3 is the DVD entitled Cycling schemes, predstavlja 16 krtatkih videa s metodama koje su koristili partneri kako bi uveli biciklizam u svoje škole i lokalne zajednice. Videi pokazuju cijeli proces razvoja i primjene svake biciklističke sheme, s različitim stupnjevima i cijenama, demonstrirajući kako takove mjere mogu pomoći da biciklizam uvedemo u svaku zajednicu.

Provedeni u  praksi primjeri prikazani  u videima su: popravak i izrada stalaka za bicikle, izrada mapa s biciklističkim stazama, izrada QR kodova, bojanje starih bicikala. Tu si i kratka objašnjenja uključena u videima na engleskom dostupna za sve zainteresirane.

Ukoliko želite CD javite nam se na mail daniela.usmiani@skole.hr.

Instrument 4 je CD Sigurno ali atraktivno  sa 8 PowerPointovih prezentacija sa jednostavnim i prektičnim metodama peronalizacije i izmjene opreme i biciklističkih pomagala kako bi postali što atraktivniji. Instrukcije napisane na engleskom jeziku su popraćene fotografijama,vodeći vas korak po korak kako personalizirati/dekorirati biciklističku kacigu, sigurnosni prsluk, ruksak, biciklističke hlače, alat i sl.

Prezentacije se nalaze na dnu stranice.


Rezultat 2. "Get on the trail" WEBSITE – www.getonthetrail.de – multijezična i multi-regionalna mrežna stranica koja promovira biciklizam.

Sadrži informacije o mogućim biciklističkim rutama (stazama koje su u blizini glavnih prometnica), smještajima u blizini rute, kao i kratke promo videe o interesantnim točkama duž rute. Može ju koristiti bilo koja europska škola a moža dodati detalje o rutama u svojoj okolini.

Kreirana je kroz aktivnoszi na satu (kodiranje, uređivanje, prevođenje, rad na sadržaju, promocija stranice), kao i kroz aktivnosti na otvorenom (istraživanje, odlazak na staze i posjet točkama interesa, snimanje), kroz međunarodne transnacionalne aktivnosti u čenja i poučavanja.

Rezultat je nova, interaktivna multijezična i multiregionalna mrežna stranica koja sadrži: interaktivne mape ruta/staza, GPS - podatke ruta, opise ruta, videe s interesantnim točkama duž staze (dostupnim na 9 jezika), adrese mogućih smještaja u blizini rute u regijama svih partera. 


Rezultat 3 -  "Back in business" METHODOLOGICAL GUIDEBOOK  nudi informacije i upute o tome kako kreirati multinacionalnu tvrtku - u našem slučaju, onu koja se bavi avanturističkim biciklizmom.

Tvrtka nudi avanturističke ture van glavnih prometnica početno školskim skupinama.  Radeći na ovom proizvodu, učenici su razvili niz vještina i znanja vezanih uz poduzetništvo. Priručnik je dostupan svakome zaniteresiranom i sadrži kompletne instrukcije kako pokrenuti virtuslnu poduzetničku tvrtku, korake pri registraciji iste, popravtni podlovni dokumenti koje treba imati, razvoj servisa ovosno o interesu za područje kojim se tvrtka bavi (određivanje cijena, aktivnosti, oprema, uključenost i suradnja s lokalnim partenrima), marketinške strategije za bicikliranje van glavnih prometnica.

Tu se nalaze i već kreirane radne tablice koje se mogu koristiti u učionici, u nastavi s učenicima. Odlomak je i posvećen praktičnim primjerima virtualne tvrtke pod nazivom Cycling freaks, koja je kreirana tijekom projekta.

Također, uključene su i informacije s koracima koje treba odraditi prilikom organizacije biciklističkog događaja - planiranje i određivanje ruta, sigurnosne mjere i aktivnosti, kao i primjeri kataloga tvrtke. 

Metodički priručnik

 

vijesti
Završni sastanak koordinatora projekta u Cavnicu
Daniela Usmiani / datum: 26. 6. 2017. 10:14

 

 

Od 15. do 18.lipnja 2017., u školi glavne koordinatorice u Cavnicu, koordinatori projekta i još jedan profesor projektnog tima održali su zadnji transnacionalni susret vezan uz pripremu završnog izvješća, obzirom da se projekt završava s 31.8.2017. Našu školu predstavljele su članica projektnog tima Mara Ivančević i koordinatorica Daniela Usmiani.

Rezimirali su napravljeno, uspješnost provedbe projekta, rezultate projekta te dogovorili smjernice završnog izvješća.

Sastanak je bio vrlo koristan i koordinatori su zajednički odradili velik posao. 

Galerija


[OPŠIRNIJE]Posljednji susret projektnih timova projekta Get on your bikes... u Njemačkoj
Daniela Usmiani / datum: 6. 6. 2017. 13:17

 

 

Pet prekrasnih sunčanih dana, (od 29.5. - 2.6. 2017.), punih vožnje biciklom i otkrivanja ljepota gradića Dieza u druženju s prijateljima iz Rumunjske, Italije, Latvije, Češke, Poljske, Njemačke, Slovenije i zemlje domaćina proveli su učenici Marta Horvatek, Klara Sente, Matija Ciglenečki i Izidor Kranjčec u pratnji profesora Daniela Gavrana i Daniele Usmiani.

Bio je to posljednji radni susret ovog trogodišnjeg projekta.


[OPŠIRNIJE]Mala biciklijada za Dan obitelji - Get on your bikes, Europe's back in business! (galerija+video)
Daniela Usmiani / datum: 15. 5. 2017. 18:55

 

 

Članovi projektne grupe naše škole Erasmus+ projekta Get on your bikes, Europe's back in business! u nedjelju, 14. svibnja 2017., sudjelovali su u organizaciji obilježavanja Dana obitelji.

 


[OPŠIRNIJE]„Get on your bikes, Europe`s back in business!“ biciklima otkrivali ljepote Slovenije (Press Clipping)
Daniela Usmiani / datum: 5. 4. 2017. 21:48

 

Članovi projektne grupe Natalija Zrinski, Karolina Ricijaš, Josip Gorički i Patrik Turk u pratnji profesorice Daniele Usmiani proveli su pet radnih dana (27.3.-31.3.2017.), na projektnom susretu u partnerskoj Ekonomskoj šoli Celje.

Tijekom susreta pridružili su nam se i profesori Ivan Pogačić i Daniel Gavran kako bi nam pomogli u izvođenju aktivnosti i bili tehnička podrška na stazama.


[OPŠIRNIJE]Predavanje - Mogućnosti dječjeg vrtića u okviru Erasmus+ programa
Daniela Usmiani / datum: 22. 2. 2017. 16:25

 

Na poziv ravnateljice Dječjeg vrtića Bedekovčina, Daniela Usmiani, koordinatorica Erasmus+ projekta "Get on your bikes, Europe`s back in business!", 21. veljače 2017. održala je prezentaciju dosadašnjih iskustava naše škole u okviru Erasmus+ programa, te upoznala djelatnike vrtića s mogućnostima koje ima vrtić u okviru programa, natječajima, načinima prijave, kao i eTwinning portalom i aktivnostima koje nudi.


[OPŠIRNIJE]Posjet Dječjem vrtiću Bedekovčina (galerija)
Daniela Usmiani / datum: 13. 12. 2016. 13:23

 

 

 

Članovi projektnog tima Erasmus+ projekta "Get on your bikes, Europe`s back in business!", Karlo Bosec, Tomislav Ban i Florian Škreblin, posjetili su Dječji vrtić Bedekovčina.

 


[OPŠIRNIJE]Promocija projekta "Get on your bikes, Europe`s back in business!" u Osnovnoj školi Podturen
Daniela Usmiani / datum: 8. 12. 2016. 11:23

 

 

U utorak, 6. prosinca 2016., koordinatorica Erasmus+ projekta "Get on your bikes, Europe`s back in business!", Daniela Usmiani, i član projektnog tima, profesor Ivan Pogačić, na poziv ravnateljice, posjetili su Osnovnu školu Podturen.

 


[OPŠIRNIJE]Get on your bikes u Poljskoj
Daniela Usmiani / datum: 12. 10. 2016. 12:37

 

 

Filip Herceg, Damjan Tišljar i Karlo Martinić-Posavec, učenici naše škole, u pratnji profesora Ivana Pogačića proveli su pet dana, (od 3. - 7. 10. 2016.), prepunih projektnih aktivnosti u Rzeszowu, na projektnom susretu u " Zespół Szkół Elektronicznych", školi partneru projekta. 


[OPŠIRNIJE]Get on your bikes, Europe`s back in business u Teramu
Daniela Usmiani / datum: 31. 5. 2016. 22:58

 

Vožnjom bicikla po ulicama Rima završio je peti susret projektnih timova Erasmus+ projekta „ Get on your bikes, Europe`s back in business!“. Učenici  iz Latvije, Češke, Poljske, Njemačke, Slovenije i Hrvatske zajedno sa svojim domaćinima, učenicima škole „Il Poppo Rozi“ iz Terama gdje smo proveli 5 dana (23.5 -27.5. 2016.) u aktivnostima projekta, istraživali su biciklističku infrastrukturu u Rimu, saznali brojne aktivnosti od biciklističke udruge te u okviru biciklističke ture obišli sve poznate znamenitosti u gradu. Ubacili smo i novčić u Fontanu di Trevi za uspješno provođenje projekta.


[OPŠIRNIJE]Dan obitelji na Bedekovčanskim jezerima
Daniela Usmiani / datum: 16. 5. 2016. 11:04

 

Na poziv organizatora udruge Društvo naša djeca Bedekovčine, rado smo se pridružili u obilježavanju Dana obitelji na Bedekovčanskim jezerima 15.5.2016. 

Članovi projektnog tima Erasmus+ projekta "Get on your bikes, Europe`s back in business!" promovirali su projekt i organizirali sportske i takmičarske aktivnosti.

 


[OPŠIRNIJE]Diseminacija projekta-sjednica Saveza mladih Krapinsko-zagorske županije
Daniela Usmiani / datum: 7. 3. 2016. 07:49

U petak, 4.3.2016. na sjednici Saveza mladih Krapinsko-zagorske županije koordinatorica je predstavnicima saveza mladih svake općine predstavila projekt, kao i EU projekte koje trenutno provodi naša škola. Obzirom da smo škola s najviše iskustva u radu na EU projektima, napravila je presjek dosadašnjih iskustava u radu (odrađenih projekata), kao i planove za novi rad.

Drugi dio prezentacije odnosio se na mopgućnosti mladih koz EU projekte, kroz Erasmus+ program ili neki od programa EU gdje mladi mogu ili otići na školovanje, job-shadowing, volontirati ili se zaposliti u drugim zemljama EU te se prijavljivati na razne natječaje.

Obzirom na skorašnje domaćinstvo dogovorena je i suradnja s udrugama mladih iz općina kroz koje prolazimo vozeći bicikle po unaprijed pripremljenim stazama.

 

 


[OPŠIRNIJE]Električni bicikl
Daniela Usmiani / datum: 26. 2. 2016. 15:29

 

 

Članovi projektne grupe posjetili su Slavena Tenšeka, dipl. ing. elektrotehike iz Orehovice koji izrađuje električne bicikle.

Bila je to izvrsna prilika da se upoznamo s načinom izrade električnog bicikla, troškovima izrade i cijenom gotovog proizvoda. Imali smo i priliku provesti se po zelenim bregima.


[OPŠIRNIJE]Prezentacija projekta u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije
Daniela Usmiani / datum: 9. 12. 2015. 11:01

 

Na seminaru organiziraniranom od strane Agencije za mobilnost i programe Europske Unije s ciljem jačanja kvalitete prijava u okviru programa Erasmus+ iz područja predškolskog odgoja i općeg obrazovanja, 8. prosinca 2015. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, koordinatorica Daniela Usmiani je predstavila projekt "Get On Your Bikes, Europe`s Back In Business", kao primjer dobre prakse.

Naglasak je bio na upravljanju projektom, gdje je koordinatorica kroz primjere iz projekta ukazala budućim prijaviteljima na sve pojedinosti na koje treba obratiti pažnju vezane uz dobru organizaciju i upravljanje projektom kako prilikom pisanja projekta, tako i prilikom njegova odvijanja.


[OPŠIRNIJE]Istražujemo staze - Gornja Stubica
Daniela Usmiani / datum: 30. 10. 2015. 21:08

I dalje nastavljamos pripremama za domaćinstvo. Učenici Krešimir Haus, Karlo Pavetić i Nikola Novosel provezi su se rutom Srednja škola Bedekovčina - Bedekovčanska jezera - restoran Rody - dvorac Oršić - spomenik Matiji Gupcu - Lipa.

To će biti treća ruta koju ćemo pokazati i predstaviti našim gostima.

Galerija


[OPŠIRNIJE]Članak o projektnom susretu u Cavnicu
Daniela Usmiani / datum: 29. 10. 2015. 17:37

 

Naše aktivnosti u Cavnicu zabilježene su i objavljene od strane lokalnih novina,

http://www.graiul.ro/2015/10/21/musafiri-din-sapte-tari-la-poalele-muntilor-gutii/

 


[OPŠIRNIJE]Get On Your Bikes, Europe`s Back In Business u Cavnicu, u Rumunjskoj
Daniela Usmiani / datum: 21. 10. 2015. 22:15

 

Nakon sedam dana provedenih u druženju s vršnjacima iz 8 europskih zemalja, tijekom transnacionalne aktivnosti učenja, učenici Lucija Benko, Karlo Bosec, Karlo Pavetić, Nikola Novosel, zajedno s profesorima Ivanom Pogačićem, Danielom Gavranom te koordinatoricom projekta „Get On Your Bikes, Europe`s Back In Business“ Danielom Usmiani, vratili su u subotu, 17. listopada 2015. puni utisaka iz Rumunjske.


[OPŠIRNIJE]Izrada stalaka za bicikle
Daniela Usmiani / datum: 8. 10. 2015. 18:11

Jedan od zadataka svakog projektnog tima bio je istražiti na koji način mogu poboljšati uvijete korištenja bicikala u svojoj sredini te učinjeno kroz kratak filmić pokazati drugim timovima na susretu u Cavnicu.

Obilaskom Bedekovčine zaključili smo da nema pravih stalaka za bicikle, te da su postojeći ili u lošem stanju i neprikladni. U razgovoru s predstavnicima biciklističkih klubova saznali smo da su najbolji stalci "ziherice".

Obzirom da naši učenici na praksi rade s metalom - učenik Karlo Vidiček je napravio nacrt stalaka te su učenici na praksi pod vdstvom svojih mentora izradili stalke. Izradili smo dvije kombinacije: skuplju - 4 kompleta po 3 stalka za ukupno 6 bicikala te 3 pojedinačna stalka-stup za dva bicikla.U suradnji s načelnikom postavit ćemo i jednan komplet na određenom mjestu u Bedekovčini, jedan ispred naše i ispred Osnovne škole,a  četrvti još razmišljamo. :-)

Kako je sve to izgledalo i filmić o izradi i troškovniku poledajte u prilogu.

 

 


[OPŠIRNIJE]Istražujemo rutu - Bedekovčina - Marija Bistrica
Daniela Usmiani / datum: 19. 9. 2015. 18:04

Nastavljamo s istraživanjem biciklističkih ruta koje ćemo pokazati našim gostima.Ovoga puta zaputili smo se iz Bedekovčine preko Vučaka-Lojzekove hiže - Marije Bistrice - ranč Pia - Sklonište za životinje Luč -Bedekovčina.

Staza nam se jako sviđa, međutim dosta je duga pa ćemo još isprobati stazu prema Gornjoj Stubici kako bismo ocijenili koja je pogodnija za naše goste.

Galerija


[OPŠIRNIJE]Istražujemo staze - Kumrovec
Daniela Usmiani / datum: 31. 8. 2015. 17:58

Počeli smo s pripremama za domaćinstvo u travnju 2016.

Obzirom da našim gostima trebamo ponuditi tri staze, odlučili smo pokazati dvije: Grešna Gorica - Veliki Tabor - Miljana - Kumrovec i Tuheljske Toplice - Klanjec -Kumorovec, na kojima ćemo ih upoznati s mjestima koje valja posjetiti i ugostiteljsko- smještajnim objektima.

Galerija


[OPŠIRNIJE]Promotivni video - Ride a bike
Daniela Usmiani / datum: 12. 6. 2015. 17:43

Jedan od zadataka projekta jest i kreiranje niza promotivnih akrivnosti kojim promoviramo biciklizam kao zdrav način bavljenja sportom. Zadatak našeg tima bio je snimiti promo video. U suradnji s Tinom Kadoić snimili smo video kojim osim biciklizma promoviramo i našu Bedekovčinu.

Uživajte!

 


[OPŠIRNIJE]Dan škole - 2. lipnja 2015.
Daniela Usmiani / datum: 3. 6. 2015. 11:23

 

 

Ovogodišnji Dan škole proveli smo u sportskom duhu.

Veći dio učenika pješačio je do susjedne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, dok je drugi dio prisustvovao radionicama projektnog tima"Get On Your Bike, Europe´s Back In Business", kojim promoviramo biciklizam, u okviru kojih smo se i provozali biciklima.

 


[OPŠIRNIJE]Video prilog o aktivnostima projektnih timova u Latviji
Daniela Usmiani / datum: 5. 5. 2015. 11:32

Uživajte u video prilogu Latvijske lokalne televizije o aktivnostima projektnih timova u Rogovki od 19. - 25.travnja 2015.

 

VIDEO


[OPŠIRNIJE]Projektni tim "Get On Your Bikes, Europe's Back In Business" u Latviji (galerija+Press Clipping)
Daniela Usmiani / datum: 28. 4. 2015. 01:47

Druženje s prijateljima iz sedam zemalja, vožnja biciklom kroz nedirnutu prirodu Latvije, istraživanje biciklističkih staza, bavljenje sportom, avanturistički biciklizam, kao i uživanje u ukusnim Latvijskim specijalitetima.

Tako bismo ukratko opisali sve aktivnosti za vrijeme međunarodnog susreta projektnih timova – učenja i aktivnosti u Rogovki (Nautrenu vidusskola) u Latviji, malom mjestu tek 30-ak kilometara udaljenom od granice s Rusijom i oko 280 kilometara udaljenom od glavnog grada Rige.


[OPŠIRNIJE]Noć knjige
Daniela Usmiani / datum: 24. 4. 2015. 13:37

 

Ove godine uključili smo se u obilježavanje Noći knjige 23.4.2015. i našim vrtićancima pripremili niz aktivnosti u školi.

Bilo je tu bojanki, memori kartica, puzzla, crtića i računalnih igrica - sve na temu bicikla.

Kako je bilo može se vidjeti na fotografijama.


[OPŠIRNIJE]Projektni tim na Danu športa u Celju
Daniela Usmiani / datum: 13. 4. 2015. 22:30

 

Povodom obilježavanja Dana sporta u Celju, Ekonomska šola Celje, naš partner u Erasmus+ projektu “Get On Your Bikes, Europe`s Back In Business” organizirala je radionice vezane uz biciklizam i pozvala nas da se pridružimo.

 


[OPŠIRNIJE]Susret projektnih timova u Češkoj
Daniela Usmiani / datum: 13. 3. 2015. 20:15

 

Od 1. - 7. ožujka 2015. održan je prvi susret projektnih timova Erasmus+ projekta, "Get On Your Bikes, Europe`s Back In Business", u  srednjoj školi  Gimnazium Žďár nad Sázavou, u Češkoj.

Na projektni susret otputovali su: Danijela Rebrović (3Mb), Borna Grabušić (2Ma) i Tomislav Petrić (2Gb), u pratnji profesorica Mare Ivančević i Daniele Usmiani, koordinatorice projekta.


[OPŠIRNIJE]Prezentacija Erasmus+ projekta (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 24. 2. 2015. 17:19

 

 

U ponedjeljak, 23. veljače 2015., u školi je predstavljen međunarodni projekt programa Erasmus+ ''Get on  your bikes, Europe`s back in business''. 


[OPŠIRNIJE]Prezentacija projekta na Županijskom aktivu profesora informatike u Varaždinu
Daniela Usmiani / datum: 13. 2. 2015. 22:58

Na županijskom aktivu profesora informatike održanom 10. veljače 2015. u Varaždinu, koordinatorica projekta je govorila o radu na Europskim projektima, već završenim Comenius i Leonardo da Vinci projektima Srednje škole Bedekovčina, kao i o programu i ciljevima nova četiri Erasmus projekta naše škole.

Posebno su predstavljene aktivnosti i rezultati Erasmus projekta "Get On Your Bikes, Europe` Back In Business", dosadašnje aktivnosti kao i mobilnosti koje slijede te partneri projekta.


[OPŠIRNIJE]Prezentacija mjesta
Daniela Usmiani / datum: 16. 1. 2015. 09:19

Kako bismo što bolje predstavili našu Bedekovčinu projektnim partnerima, članovi projektnog tima napravili su prigodni filmić.

Bedekovčina


[OPŠIRNIJE]Transnacionalni sastanak projektnih timova u Rzeszowu, Poljska
Daniela Usmiani / datum: 9. 12. 2014. 20:02

Od 26. 11 – 29. studenog 2014. koordinatori škola partnera Erasmus+ projekta „Get On Your Bikes, Europe´s Back In Business“ i pridruženi profesori – članovi projektnih timova susreli su se na transnacionalnom sastanku projektnih timova u Rzeszowu, Poljska.

Tri dana zajedničkog druženja prošla su u radnom okruženju i međusobnom upoznavanju partnera.

Na samom početku predstavljene su škole partneri sa svojim osobitostima, a kroz interaktivne aktivnosti međusobno su se upoznali i sudionici samog susreta.

Detaljno se radilo na programu projekta, razrađujući pojedine aktivnosti. Svaka od škola dobila je pojedina zaduženja vezana uz konačne rezultate projekta i prateće aktivnosti.

Obzirom da sam projekt ima tri glavna rezultata, za svaki od njih zadužena je pojedina grupa partnera.

Dogovoreni su i termini projektnih sastanaka u pojedinim zemljama.

Prvi susret projektnih timova predviđen je od 1. – 7. ožujka 2015. u Češkoj.

Projektni tim Srednje škole Bedekovčina predstavljale su prof. Tatjana Tuđa i koordinatorica projekta Daniela Usmiani.

 


[OPŠIRNIJE]Prezentacija projekta učenicima i roditeljima
Daniela Usmiani / datum: 2. 12. 2014. 18:26

Prezentacija kojom smo mredstavili projekt učenicima na satovima RO i roditeljima na roditeljskim sastancima.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju