preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Prema modernoj europskoj školi

Prema modernoj europskoj školi jednogodišnji je projekt u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, financiran od strane Europske unije posredstvom nacionalne Agencije za mobilnost i programe EU. U provođenju projekta sudjelovat će devet nastavnika Srednje škole Bedekovčina različitih profila (od stručnih suradnika – pedagoginje i psihologa, nastavnika općih predmeta – hrvatskog, engleskog i latinskog jezika, geografije, nastavnica informatike i matematike, nastavnice stručnih predmeta) koji će provesti po tjedan dana na stručnom usavršavanju u inozemstvu, a zatim putem edukacije ostalih kolega nastavnika, preko radionica za nastavnike – razrednike, uvrštavanjem novih nastavnih jedinica u promijenjeni kurikulum određenih nastavnih predmeta, uvođenjem suvremenijih metoda poučavanja u svakodnevnu nastavu, korištenjem najrazličitijih izvora znanja, naročito na engleskom jeziku, parcijalnim uvođenjem nastave na engleskom jeziku..., nastojati osuvremeniti provođenje nastave u školi i učiniti je zanimljivijom.

Ciljevi projekta kreću se u dva osnovna smjera:

1. Spriječiti rano napuštanje školovanja i odustajanje od obrazovanja. Manjkavo obrazovanje velika je prepreka u zapošljavanju mladih. Slabo obrazovanje, nespremnost za tržište rada, niska razina komunikativnosti i nespremnost na cjeloživotno učenje, pa čak i promjenu zanimanja tokom života, znatno ograničava mogućnost napredovanja i uspjeha u budućnosti. Zanimljivija, osuvremenjena nastava i adekvatna psihološka pomoć trebale bi svim učenicima pomoći da uspješno završe srednjoškolsko obrazovanje bez neuspjeha i preranog napuštanja školovanja.
2. Drugi cilj odnosi se na povisivanje motivacije za uspjehom u učenju i daljnjem nastavku školovanja kod nadarenih učenika. Upućivanjem na dodatne izvore znanja, korištenje računalnih tehnologija i stranih jezika u proširivanju nastavnih sadržaja, promjenom kurikuluma zbog zahtjeva za uspješnijim svladavanjem osnovnih i dodatnih ispita državne mature ili prijemnih ispita na pojedinim fakultetima... trebalo bi rezultirati povećanim uspjehom prilikom upisivanja željenih studija, dobrom podlogom za uspješno studiranje i spremnost na cjeloživotno učenje i napredovanje.

Oba cilja vode k ostvarenju zacrtanih misije i vizije škole: stvoriti kvalitetnu školu, sa zadovoljnim učenicima, nastavnicima i roditeljima i lokalnim partnerima, a također se počinje provoditi Europska strategija Škole pripremljena za budućih pet godina.

Sanja Markuš, koordinatorica projekta

Vijesti
Prema modernoj školi - u finskim učionicama (galerija+Press Clipping)
Daniela Usmiani / datum: 27. 9. 2016. 13:47

 

U sklopu Erasmus+ projekta Srednje škole Bedekovčina pod nazivom „Prema modernoj školi“ nastavnice Daniela Usmiani i Sanja Videk prisustvovale su seminaru pod nazivom „Best Practices Benchmarking“. Seminar je održan Helsinkiju u vremenu od 11. do 15. rujna 2016. godine u organizaciji tvrtke Euneos koja već dugi niz godina (2005.) organizira edukacije za profesore.

Tema i cilj ovog seminara jest bio približiti i objasniti zašto je finsko školstvo trenutno jedno od najboljih u Europi, te kako ta nova znanja možemo iskoristiti u svojoj zemlji.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ projekt na Azorima (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 11. 9. 2016. 17:30

 

 

Nastavnik Ivan Pogačić proveo je dio ljeta na Azorskim otocima u sklopu Erasmus+ projekta Prema modernoj europskoj školi. Evo što kaže.


[OPŠIRNIJE]Usavršavanje poučavanja Engleskog jezika na Malti (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 9. 9. 2016. 08:44

 

Od 1. do 5. kolovoza 2016. godine nastavnica Petra Končić u sklopu aktivnosti Erasmus+ projekta individualnog usavršavanja nastavnika „Prema modernoj europskoj školi“ pohađala je stručni tečaj „Spice Up Your Teaching Methodology in Practice Today“ na Malti u organizaciji ETI Malta (English Training Institute). 


[OPŠIRNIJE]Discovering Renaissance Art in Florence (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 5. 9. 2016. 21:03

 

 

Od 22. do 27. kolovoza 2016. nastavnica Sanja Markuš u sklopu aktivnosti projekta „Prema modernoj europskoj školi“ pohađala je stručni seminar „Discovering Renaissance Art in Florence“ koji je osim teoretske nastave uključivao i posjet svim renesansnim građevinama i muzejima s kolekcijom najznačajnijih slikarskih i skulpturalnih djela u Firenci, gradu u kojem je rođena renesansa.


[OPŠIRNIJE]Praktični seminar ''ICT for Teaching'' u Irskoj (galerija+Press Clipping)
Krasnodor Mikša / datum: 3. 9. 2016. 08:18

 

 

U razdoblju od 11. do 22. srpnja 2016. tri nastavnice škole: Lovorka Lučić, Petra Končić i Sanja Markuš, pohađale su u sklopu aktivnosti jednogodišnjeg Erasmus+ projekta „Prema modernoj europskoj školi“ u organizaciji English Mattersa u Trinity Collegeu u Dublinu, Irska, desetodnevni praktični seminar „ICT for Teaching“ (odnosno, kako inkorporirati suvremenu računalnu tehnologiju u nastavu)


[OPŠIRNIJE]Stručni posjet Islandu (galerije)
Krasnodor Mikša / datum: 9. 5. 2016. 08:47

 

 

Školska pedagoginja, Tatjana Papst, napisala je dug i zanimljiv tekst o svom boravku na dalekom Islandu u sklopu projekta Erasmus+, o dojmovima na prirodu, ,,neobičnom'' islandskom školstvu i stručnom obrazovanju, sivoj zemlji i obojanim fasadama kuća, 20-satnom danu i kratkim noćima,.. S puno slika u galerijama.


[OPŠIRNIJE]Individualno usavršavanje u Malagi (galerija)
Krasnodor Mikša / datum: 26. 3. 2016. 07:17

 

 

Od  6. do 12. ožujka 2016. stručni suradnik Srednje škole Bedekovčine Tomislav Čekolj boravio je u španjolskoj Malagi u sklopu Erasmus+ KA1 projekta koji je namijenjen indivudualnom stručnom usavršavanju u području općeg obrazovanja. 


[OPŠIRNIJE]Communication matters: New skills for classroom
Krasnodor Mikša / datum: 12. 10. 2015. 16:24

 

 

 

 

U sklopu projekta Erasmus+ u koji je uključena naša škola, a koji uključuje pet različitih mobilnosti nastavnika, prof. Nevenka Franc boravila je pet dana u Ljubljani na seminaru Communication matters: New skills for classroom.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju