preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Poljoprivredno učilište

Godine 1995. upisuje se prva generacija učenika u program poljoprivrednog tehničara općeg smjera.

Strateški je poljoprivreda jedna od okosnica razvoja naše županije, a prije svega proizvodnja zdrave hrane.

Za sada se u ovom učilištu školuje jedno četverogodišnje zanimanje - poljoprivredni tehničar opći, dok je za budućnost planirano više zanimanja, kao i zanimanja u trogodišnjem trajanju.

Nastava se odvija u zakupljenom školskom objektu veličine 1.000 m² uz koji se nalazi i uređeno zemljište za praktičnu nastavu, te suvremeni staklenik.

Stručnu nastavu izvode diplomirani agronomi dok je za praktičnu nastavu zaposlen poljoprivredni tehničar-instruktor praktične nastave

Osim što se brinu za sav okoliš škole, učenici praktičnu nastavu izvršavaju na nekim od poljoprivrednih imanja van škole, kao i u voćnjaku, stakleniku i vrtu koji škola posjeduje.


Vijesti

Državno natjecanje strukovnih škola WorldSkills Croatia 2022.

Autor: Krasnodor Mikša, 14. 5. 2022. 08:19

 

 

 

Učenici Srednje škole Bedekovčina i s ovogodišnjeg su se državnog natjecanja strukovnih škola Worldskills Croatia vratili s vrlo dobrim rezultatima.

 [više]

Podizanje tradicijskog voćnjaka

Autor: Krasnodor Mikša, 30. 3. 2022. 08:39

 

 

Nakon pripreme parcele od strane naših učenika rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima, na školskom poligonu učenici agrotehničari (4. P) i poljoprivredni gospodarstvenici (3. c) zasadili su voćke.

 [više]

Agrotehničari na Danima jabuka u Desiniću

Autor: Krasnodor Mikša, 21. 10. 2021. 08:23

 

 

Na prostoru Turističko informativnog centra „Rodna  kuća Đure Prejca“ u Desiniću održana je 16. listopada 2021. izložba starih sorata jabuka na kojoj su učenici i nastavnici Poljoprivrednog učilišta postavili svoj izložbeni prostor sa starim sortama jabuka te ostalim proizvodima škole. 

 [više]

Državno natjecanje strukovnih škola WorldSkills i uspjesi naših učenika

Autor: Krasnodor Mikša, 15. 5. 2021. 08:06

 

 

Na ovogodišnjem državnom natjecanju strukovnih škola World Skills Croatia učenici Srednje škole Bedekovčina osvojili su izvrsna i visoka mjesta.

Državno natjecanje održavalo se u Zagrebu od 11. do 13. svibnja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a Srednja škola Bedekovčina nastupila je u čak 10 disciplina.

 [više]

Virtualni susret u Hrvatskoj - BEECOME

Autor: Daniela Usmiani, 5. 2. 2021. 18:08

 

U okviru Erasmus+ projekta B:E:E:C:O:M:E. održali smo zadnju mobilnost projekta koja se trebala održati u ožujku 2020. u Bedekovčini na virtualan način putem etwinning platforme od 20. - 22. siječnja 2021.

Četiri dana (četvrti dan održan je u prosincu 2020.) učenici partnerskih škola provodili su aktivnosti vezane za promociju pčela i njihove važnosti za cijelo čovječanstvo. Zadnji dan bio je posvećen Sajmu pčelinjih proizvoda koji su svi partneri pripremii u svojim učionicama te predstavljali pčelinje proizvode svojeg podneblja učenicima drugih škola.

 

 [više]

Orezivanje vinograda

Autor: Krasnodor Mikša, 1. 2. 2021. 07:54

 

I u Srednjoj školi Bedekovčina uobičajeno su obilježavali Vincekovo, no ove godine, kako ne bi iznevjerili tradiciju, prvi trs u njihovom vinogradu, bez ostalih učenika i djelatnika škole, orezali su maturanti agrotehničkog smjera sa svojim stručnim nastavnicima i suradnicima

 [više]

Stručna ekskurzija u Sloveniji (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 8. 4. 2019. 08:36

 

 

Učenici Poljoprivrednog učilišta sa svojim nastavnicima stručnih predmeta proveli su  ponedjeljak na stručnoj ekskurziji u Sloveniji.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju