preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Medicinsko učilište
Počinje s radom 1992. godine kada se upisuju prvi učenici u program medicinske sestre/medicinski tehničar, a sada upisujemo i fizioterapeutski tehničar. 
Po broju zanimanja i broju upisanih učenika ovo je drugo po veličini učilište.
 
Ovdje se upisuju zanimanja:
  • medicinska sestra/medicinski tehničar u trajanju od pet godina
  • fizioterapeutski tehničar u trajanju od četiri godine.
 
Škola je uložila mnogo u opremanje učionica i kabineta potrebnih za školovanje ovih kadrova.
Stručnu nastavu izvode liječnici specijalisti i više medicinske sestre te viši fizioterapeuti.
 
Dio nastavnih vježbi izvodi se u školi, a dio u Općoj bolnici Zabok, Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice i bolnicama u gradu Zagrebu.
Budući medicinski djelatnici u sklopu nastave i izvanškolskih aktivnosti organiziraju i sudjeluju u mnogobrojnim projektima na razini Škole ili pak na razini cijele Županije.

Vijesti

Izložba Sestrinstvo jučer, danas, sutra

Autor: Krasnodor Mikša, 9. 5. 2022. 21:42

 

 

 

 

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana otvara se izložba učeničkih radova Sestrinstvo jučer, danas, sutra povodom Međunarodnog dana sestrinstva 2022. godine.

 [više]

Svjetski dan bubrega

Autor: Krasnodor Mikša, 10. 3. 2022. 11:10

 

 

Učenici 4. i 5. razreda Medicinskog učilišta u zanimanju medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege pridružili su se obilježavanju Svjetskog dana bolesnika u organizaciji Hrvatskog društva za bubreg te Hrvatskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju. Tom prigodom sudjelovali su 9. ožujka 2022. na webinaru Rana i pravilna detekcija kronične bubrežne bolesti - prvi korak pravilne primarne prevencije te će sudjelovati 11. ožujka 2022. na simpoziju Znanjem do bolje skrbi za bubrežne bolesnike.

 [više]

Dan bolesnika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Krasnodor Mikša, 12. 2. 2022. 07:57

 

Povodom Dana bolesnika, ove godine organizirane su i provedene brojne aktivnosti u Srednjoj školi Bedekovčina, Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te Domu za odrasle osobe Loborgrad u kojima su sudjelovali svi učenici i nastavnici Medicinskog učilišta naše škole.

 [više]

Prevencijom do zdravlja žena

Autor: Krasnodor Mikša, 25. 1. 2022. 14:48

Prvi mjesec u godini tradicionalno je posvećen temama vezanim za rak vrata maternice, stoga su učenici 5. Ma razreda škole (medicinska sestra / medicinski tehničar opće njege) u suradnji s Podružnicom HUMS-a izradili videozapis "Prevencijom do zdravlja žena".

 [više]

Izrada monografije o Medicinskom učilištu

Autor: Krasnodor Mikša, 24. 11. 2021. 07:48

Povodom obilježavanja 30 godina Medicinskog učilišta Srednje škole Bedekovčina izrađuje se prigodna monografija koja će izaći sljedeće godine na obljetnicu. 
 
Pozivamo sve, sadašnje i bivše učenike, sadašnje i bivše nastavnike da pridonesu izradi monografije svojim sjećanjima, osvrtima i fotografijama iz školskih dana. Za sve informacije kontaktirajte nastavnicu Božicu Jurinec na bjurinec.ssb@gmail.com.
 [više]

Državno natjecanje strukovnih škola WorldSkills i uspjesi naših učenika

Autor: Krasnodor Mikša, 15. 5. 2021. 08:06

 

 

Na ovogodišnjem državnom natjecanju strukovnih škola World Skills Croatia učenici Srednje škole Bedekovčina osvojili su izvrsna i visoka mjesta.

Državno natjecanje održavalo se u Zagrebu od 11. do 13. svibnja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a Srednja škola Bedekovčina nastupila je u čak 10 disciplina.

 [više]

Virtualna izložba povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Autor: Krasnodor Mikša, 8. 5. 2021. 07:52

 

 

 

 

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja, u spomen na Florence Nightingale, utemeljiteljicu modernog sestrinstva, koja je 1860. godine osnovala prvu školu za medicinske sestre u Londonu.

 [više]

Međunarodni dan narcisa

Autor: Krasnodor Mikša, 21. 3. 2021. 16:32

 

 

 

 

Dan narcisa humanitarna je akcija u kojoj se toga dana prodaju poklonjene narcise, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Ove godine se obilježavao u subotu, 21. ožujka. Zbog trenutne epidemiološke situacije i propisanih mjera distance koje su na snazi većina je humanitarnih akcija prodaje narcisa otkazana.

 [više]

Tjedan mozga

Autor: Krasnodor Mikša, 19. 3. 2021. 07:41

 

 

 

Kampanja pokrenuta inicijativom organizacije Dana Alliance for Brain Initiatives, poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj već dvadesetu godinu u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga.

 [više]

Svjetski dan bubrega

Autor: Krasnodor Mikša, 11. 3. 2021. 14:32

 

 

 

Svjetski dan bubrega obilježava se od 2006. godine, svakog drugog četvrtka u ožujku, s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja bubrega.

 [više]

Obilježavanje Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice

Autor: Krasnodor Mikša, 28. 1. 2020. 15:17

 

U siječnju smo proveli nekoliko aktivnosti s ciljem obilježavanja 14. po redu Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice koji se obilježavao od 20. do 26. siječnja. 

 [više]

Tradicionalna božićna zabava u Lobor-gradu

Autor: Krasnodor Mikša, 25. 12. 2019. 10:59

 

 

Učenici 4. i 5. Ma, uz pomoć nastavnica Štefice Sukreški, Nikoline Ferenčak i Nikoline Horvat, izradili su božićne čestitke za svakog korisnika, pripremili program pod budnim okom nastavnica Štefice Sukreši i Suzane Posavec, a roditelji učenika Medicinskog učilišta pripremili su kolače za tradicionalni susret učenika i nastavnika Srednje škole Bedekovčina u Lobor-gradu.

 [više]

Osnovana podružnica HUMS-a

Autor: Krasnodor Mikša, 26. 9. 2019. 15:48

 

 

 

25. rujna 2019. u našoj je školi osnovana podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara - Podružnica Srednja škola Bedekovčina, Medicinsko učilište. 

 [više]

Svjetski dan prve pomoći

Autor: Krasnodor Mikša, 12. 9. 2019. 16:24

 

 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoć koji se obilježava svake godine druge subote u rujnu, 11. rujna 2019. organizirana je vježba pružanja prve pomoći u SŠ Bedekovčina i Učeničkom domu SŠ Bedekovčina.

 [više]

Predstavljanje udžbenika Sestrinska skrb u jedinici za dijalizu

Autor: Krasnodor Mikša, 3. 9. 2019. 08:19

 

 

 

U utorak, 10. rujna 2019., u 17:30, u školi će se održati prezentacija udžbenika nastavnice Božice Jurinec Sestrinska skrb u jedinici za dijalizu.

 [više]

Tjedan mozga

Autor: Krasnodor Mikša, 18. 3. 2019. 09:20

 

 

 

I ove se godine naša škola uključila u obilježavanje Tjedna mozga pa se tako najviše predavanja i radionica održalo u našoj školi.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju