preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > Zavod
 

Srednja škola Bedekovčina, Zavod za graditeljstvo i građevne materijale organizacijski je dio škole, a djeluju dvije ustrojstvene jedinice:

  • Ispitni laboratorij SŠB LAB
  • Certifikacijsko tijelo SŠB CERT.

 

Srednja škola Bedekovčina, Zavod za graditeljstvo i građevne materijale, Ljudevita Gaja 1, HR-49221 Bedekovčina, odobreno je tijelo od strane Ministarstva nadležnog za graditeljstvo (broj 02/05) za certificiranje kontrole tvorničke proizvodnje betona (Zakon o građevnim proizvodima, Narodne novine, broj 76/13.,30/14.).

Srednja škola Bedekovčina, Zavod za graditeljstvo i građevne materijale, Ljudevita Gaja 1, HR-49221 Bedekovčina, prijavljeno je tijelo prema sustavu AVCP 2+ od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Europskoj komisiji (broj NB 2485) za certificiranje kontrole tvorničke proizvodnje opečnih zidnih elemenata, betonskih zidnih elemenata i glinenih blokova (Uredba (EU) br. 305/2011, Službeni list Europske unije, L 88/5 od 4.4.2011).

Srednja škola Bedekovčina, Zavod za graditeljstvo i građevne materijale, Ljudevita Gaja 1, HR-49221 Bedekovčina, prijavljeno je tijelo prema sustavu AVCP 3 od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Europskoj komisiji (broj NB 2485) za ocjenjivanje svojstava nadvoja (Uredba (EU) br. 305/2011, Službeni list Europske unije, L 88/5 od 4.4.2011).

   

Povijest zavoda

Srednja škola Bedekovčina datira svoje početke 1955. godine kao Industrijska škola opekarsko-keramičke struke.  Srednja tehnička škola počinje s radom 1960. godine, a 1961. godine osnovana je i Viša tehnička škola.

Od početka rada Srednje škole oprema se i Laboratorij za ispitivanje materijala, a 1963. godine osniva se Zavod za ekonomiku i projektiranje u čijem je sastavu i laboratorij. Laboratorij je 1969. godine registriran kao za znanstvena, istraživačka i kontrolna ispitivanja sirovina i materijala u industriji građevnih materijala u graditeljstvu. Laboratorij, kao sastavni dio Centra, pomaže poduzećima rješavati i ostala pitanja proizvodnje, tehnologije i kvalitete, kao što su:

-  istražni radovi na eksploataciji sirovina za IGM

-  projektiranje novih tehnologija i usvajanje novih proizvoda

-  laboratorijska ispitivanja sirovina

-  laboratorijska ispitivanja opekarskih i keramičkih proizvoda, te betona

-  geomehanička ispitivanja tla.

Poslovi projektiranja održali su se u školi do početka 1991. godine dok se ispitivanje provodi i danas.  


CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju