preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan bolesnika (galerija)
Autor: Krasnodor Mikša, 14. 2. 2018.

 

 

 

Učenici Medicinskog učilišta naše škole obilježili su Svjetski dan bolesnika u Domu za odrasle osobe Lobor-grad i Općoj bolnici Zabok.


Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana podizanje je svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

   

Namjera je ovog dana prisjetiti se i zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima, a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih. Svjetski dan bolesnika prilika je za podsjećanje na prava koje svatko od nas ima kada se nalazi u ulozi bolesnika.

Medicinske sestre opće njege/medicinski tehničar opće njege (5. Ma) obilježili su Svjetski dan bolesnika u petak, 9.veljače, u Domu za odrasle osobe Lobor grad gdje su prisustvovali predavanju na temu "Bol" Antonije Miholić, dipl.med.techn., i sudjelovali u radionici na temu "Važnost tjelesne aktivnosti" koju su održali fizioterapeuti doma. Učenici su svim korisnicima doma podijelili motivacijske poruke koje su sami izradili.

U OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana Dan bolesnika obilježen je u ponedjeljak, 12.veljače, uz učenike 3. Ma. Bolesnicima su također podijeljene motivacijske poruke.

Galerija.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju