preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Energetski dan Krapinsko-zagorske županije
Autor: Krasnodor Mikša, 12. 6. 2018.

 

U Energetskom centru Bračak obilježen je Energetski dan Krapinsko-zagorske županije. Započeo je natjecanjem srednjoškolaca 'Znanjem do energetskih ušteda', a nastavio se predstavljanjem projekta postavljanja fotonaponskih ćelija.


Energetski dan Županije održava se u organizaciji Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i KZŽ-a. Na natjecanju učenika “Znanjem do energetskih ušteda” sudjelovali su i učenici 2. G: Matija Košec, Karlo Curiš i Sara Mlinarić, i njihov mentor Jovica Janjatović. Natjecanje je propitivalo znanje o energetskoj učinkovitosti, primjeni ekologije, utjecaju na priridu, obnovljive izvore energije,… Naši su učenici osvojili vrlo dobro četvrto mjesto.

Održana je i radionica o inovativnom financiranju projekata energetske učinkovitosti i alternativnim modelima nabave, a zatim su u perivoju dvorca posađene voćke krušaka, jabuka, šljiva i trešanja. Najavljen je i projekt izgradnje fotonaponske elektrane na krovu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju