preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sufinanciranje prijevoza učenika
Autor: Krasnodor Mikša, 31. 8. 2018.

Republika Hrvatska sa 75 % i Krapinsko-zagorska županija s 12,5 % i ove godine sufinanciraju mjesečnu kartu za prijevoz učenika.


Istovremeno, preporuča se jedinicama lokalne samouprave (općinama i gradovima) da se također uključe u sufinanciranje srednjoškolskog prijevoza barem s istim iznosima kao i županija (12,5 %), a za učenike sa svojeg područja. Prijevoz učenika bi na taj način bio besplatan.

Odluka za državnu subvenciju objavljena je u NN br. 76/18. Tom Odlukom predviđeno je sufinanciranje javnolinijskog međumjesnog prijevoza srednjoškolaca u visini od 75 % cijene mjesečne učeničke karte za vlak (HŽ). Također se i javnolinijski prijevoz autobusom sufinancira 75 %, ali od cijena koje državno tijelo priznaje po zonama.

KZŽ je odredila da će se željeznički prijevoz sufinancirati s 12,5 % cijene u skladu s važećom željezničkom tarifom, a javnolinijski autobusni prijevoz s određenim iznosom prema određenoj zoni (cca 12,5 % također) i to: I. zona sa 69 kn; II. zona s 99 kn; III. zona sa 122 kn; IV. zona sa 145 kn; V. zona sa 168 kn te VI. zona sa 198 kn).

Prema odluci Vlade, učenik koji je u školskoj godini 2018./2019. upisao i redovito pohađa srednju školu na području Republike Hrvatske ostvaruje pravo na sufinanciranje 75 % troškova međumjesnog javnog prijevoza ako kupuje mjesečnu kartu za korištenje sredstava redovitoga javnog prijevoza (autobus i vlak), odnosno udaljenost od adrese u mjestu prebivališta, odnosno boravišta učenika do adrese u mjestu škole iznosi više od pet kilometara.

Odluku Vlade RH i Županije, kao i plaćanje po zonama, pogledajte na poveznici.

O potrebnoj dokumentaciji o školovanju pitajte u ponedjeljak svoje razrednike koji će vam reći gdje podići potvrde.

 
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju