preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Sajam zdravlja 2017. (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 16. 4. 2017.

 

 

 

Učenici Medicinskog učilišta naše škole i ove su godine sudjelovali na Sajmu zdravlja koji se održavao u Klanjcu.

Odlukom prve Svjetske zdravstvene skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije.

Za temu je ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja kao prioritetno područje globalnog javnozdravstvenog interesa odabrana depresija, s glavnom porukom „Depresija: razgovarajmo“ (engl. Depression: let’s talk) i ciljem osvijestiti ljude koji boluju od depresije da potraže i dobiju pomoć.

   

Učenici 4. Ma obilježili su Dan zdravlja u školi prigodnim plakatom, anketom za učenike u želji da saznaju koliko učenici znaju o depresiji, izradom pamtilice koju su dijelili učenicima.

Ovogodišnji Sajam zdravlja u Klanjcu organizirale su patronažne sestre KZŽ-a, a učenici 4. Ma određivali su somatske mjere učenicima OŠ Klanjec i ostalim građanima koji su htjeli provjeriti svoju težinu i visinu. Na temelju izmjerenih vrijednosti svakom učeniku izrađena je percentilna krivulja, a odraslima izračunat BMI.

Nakon mjerenja učenici 3. Mb građane su izmasirali, savjetovali o važnosti vježbanja te im dali upitnik na temelju kojega su mogli odrediti vlastitu aktivnost i pokretljivost.

Galerija.

Štefica Sukreški
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju