preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Dodatna nastava za državnu maturu

Autor: Krasnodor Mikša, 16. 9. 2017.

Od ponedjeljka, 18. rujna, započet će prema posebnom rasporedu dodatna nastava za državnu maturu, kao priprema za polaganje ispita i uspješnog upisivanja studija.

Dodatna nastava organizirana je za maturante četverogodišnjih i petogodišnjih programa kako bi im se dodatno pomoglo u pripremama za uspješno polaganje ispita državne mature.

Za Hrvatski jezik, Matematiku i Engleski jezik organizira se dodatna nastava na dvije razine: viša i osnovna. Učenici mogu birati pisanje ispita državne mature na jednoj od ove dvije razine, prema onome što će tražiti fakulteti. Viša razina je, naravno, teža i opširnija od osnovne.

Popis prošlogodišnjih uvjeta koji su učenici morali ispoštivati da bi ušli na rang-liste možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Dodatna nastava besplatna je i održavat će ju nastavnici koji imaju već iskustva s ispitima državne mature. Ovo je prilika da ponovite gradivo pojedinih predmeta, vidite i proučite ispite državne mature, uvježbate pisanje eseja i kvalitetno se pripremite za državnu maturu koja vas čeka nakon završetka 4. / 5. razreda.

Odaberite razinu koju želite utvrditi i mislite polagati na državnoj maturi, kao i strani jezik koji ste do sada učili u školi.

Tijekom rujna i listopada ispitni koordinatori za državnu maturu posjetit će vas u vašim razredima, upoznati vas dodatno s državnom maturom i odgovoriti na sva vaša pitanja. Pitanja možete postaviti i na masovnom roditeljskom sastanku koji će se održati u petak, 22. rujna 2017.

Nekoliko sati dodatne nastave iz svih predmeta koji nisu odrađeni tijekom nastavne godine odradit će se neposredno prije pisanja ispita u svibnju i lipnju 2018. godine. O tom rasporedu bit ćete obaviješteni početkom svibnja.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju