preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2010.

Ukupno: 390341
Ovaj mjesec: 2158
Ovaj tjedan: 582
Danas: 7
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prijava studijskih programa u ljetnom roku 2017./2018.
Autor: Krasnodor Mikša, 1. 2. 2018.

 

Od danas do 16. srpnja 2018. traju prijave studijskih programa u ljetnom upisnom roku.


Do 16. srpnja mogu se birati studijski programi, a izuzetak su studijski programi za koje je visoko učilište odredilo raniji rok prijave. Ranije rokove prijava moguće je provjeriti u izborniku Studijski programi, odabirući željeni studijski program. Učenici sami (!) moraju voditi računa o rokovima prijava, kao i o potrebnoj dokumentaciji koju su dužni poslati studijima prije polaganja ispita državne mature.

Učenici mogu izabrati do 10 studijskih programa, s time da se oni mogu rasporediti prema prioritetima: na prvo mjesto stavlja se najpoželjniji studijski program.

Kada učenik odabere studijske programe, istodobno mu se prijavljuju ispiti državne mature koje zahtijevaju ti studijski programi. Ako se na pojedinim studijskim programima traži B razina nekog ispita, učenik je može promijeniti u A razinu. Obrnuto nije moguće jer će se automatski izbrisati odabrani studijski program. Isto vrijedi i za izborne predmete: ako učenik obriše izborni predmet koji studijski program obavezno traži, automatski će se izbrisati i odabrani studijski program.

Učenici moraju pažljivo dodavati i brisati ispite državne mature i studijske programe kako se ne bi dogodilo da se studijski programi obrišu, a razine ispita koje oni traže ostanu. Razine koje će učenik polagati podcrtane su i prikazane neposredno uz sam naziv ispita.

Ako se učenik ne želi prijaviti za upis na studijske programe, već samo za polaganje ispita državne mature, može odabrati na poveznici Moj odabir samo ispite državne mature.

Prijave ispita državne mature traju do 15. veljače do 12.00 sati.

Nakon 12.00 15. veljače 2018., kada se zaključava odabir ispita državne mature, učenik može odabirati i dalje studijske programe, no samo one koji se uklapaju u već odabrane ispite. Ujedno do toga datuma treba potvrditi osobne podatke i ocjene prva tri, odnosno četiri, razreda.

Učenici koji imaju pravo na dodatne bodove (natjecanje, sportaši,...) moraju se javiti osobi ili organizaciji koja im je te bodove dodijelila kako bi se oni na vrijeme upisali u sustav Postani student.

VRLO VAŽNO: Ukoliko studij zahtijeva od učenika dodatne zahtjeve (dodatna dokumentacija, potvrde o zdravstvenom stanju, dodatne provjere znanja,...), učenik se sam treba prijaviti na dodatno testiranje, poslati zahtijevane dokumente ili potvrde. To ne radi škola niti se vrši automatski.

Za ostale informacije možete se javiti na matura.bedekovcina@gmail.com, grupu Matura.Bedekovčina na Facebooku ili kod ispitnih koordinatora od početka drugog polugodišta. Ovaj ili početkom idućeg tjedna ispitni koordinatori doći će u svaki maturantski razred, objasniti postupak prijave studijskih programa i odgovoriti na sva vaša pitanja.

Sve podatke o prijavi, naknadnoj prijavi i odjavi ispita i studijskih programa možete pronaći na mrežnim stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, studij.hr ili Postani student, kao i u Priručniku za učenike koji možete preuzeti na stranicama Nacionalnog centra.
 
Krasnodor Mikša,
ispitni koordinator

 
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju