preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 9. 2010.

Ukupno: 390341
Ovaj mjesec: 2158
Ovaj tjedan: 582
Danas: 7
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ostati aktivan, zdrav i sretan u trećoj dobi (galerija+Press Clipping)
Autor: Krasnodor Mikša, 5. 11. 2018.

 

 

Građanska akcija Ostati aktivan, zdrav i sretan u trećoj dobi u organizaciji Srednje škole Bedekovčina, u suradnji s Udrugom žena Jana iz Poznanovca i Općinom Bedekovčina, završila je zadnjim susretom u Poznanovcu na kojem se predstavila evaluacija akcije.


Tijekom sedam tjedana, od 1. rujna 2018., učenici i nastavnici Medicinskog učilišta Srednje škole Bedekovčina svaki su ponedjeljak provodili akciju koja je za cilj imala poboljšanje kvalitete življenja i društvene uključenosti osoba treće životne dobi, senzibilizaciju mladih i cjelokupne lokalne zajednice o potrebi stvaranja kvalitetnijeg životnog ozračja pripadnika treće životne dobi te potaknuti i podržati njihovu zdravu i aktivnu starost.

U sklopu sedam susreta provedena je svaki puta različita edukacija i primjeri tjelovježbi primjereni dobi sudionika, kako u samoj školi tako i u prostorima u Poznanovcu. Tako su se sudionici mogli upoznati sa simptomima, prevencijom i životom s dijabetesom, sudjelovati u radionicama izrade predmeta od gline u školskoj specijaliziranoj učionici i božićnih ukrasa, obilježiti Međunarodni dan starijih osoba, informirati se o sprečavanju padova i uputama u slučaju istih te sudjelovati u berbi jabuka u školskom voćnjaku. Sve navedene aktivnosti pratila je i tjelovježba koju su demonstrirali učenici, budući fizioterapeutski tehničari sa svojim nastavnicima: vježba balansa, vježba s pomagalima, aerobne vježbe i vježbe disanja i istezanja. Sva ova događanja pratili su i učenici medicinskih razreda koji su sudionicima mjerili tlak i šećer u krvi.

U akciji je sudjelovalo dvadesetak članica Udruge po svakom susretu, a na nekoliko događanja pridružili su im se i korisnici i voditelji Doma za odrasle Lobor-grad.

Građanska akcija u organizaciji Srednje škole Bedekovčina izvrsno je primljena među sudionicima jer, osim zdravstvene korisnosti akcije, potrebno je i više uključivanja osoba treće životne dobi u svakodnevne aktivnosti, potaknuti ih da održavaju zdravu i aktivnu starost, povećati osjećaj samopoštovanja i odgovornosti za vlastito zdravlje te osvijestiti osobe treće životne dobi na važnost redovitog vježbanja.

Financijska sredstva za ovu građansku akciju Srednja škola Bedekovčina dobila je na natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u sklopu njihova natječaja ''Naš doprinos zajednici''.

Galeriju slika svakog od sedam susreta možete pogledati na službenim stranicama Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju