preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > Projekti  > Erasmus+  > CreActive!
CreActive!

Vrsta projekta

Erasmus+, KA2

Trajanje projekta

1. rujna 2019. - 31. kolovoza 2022.

O projektu

Teme projektnih aktivnosti izabrane su između 17 smjernica - ciljeva održivog razvoja Europske unije do 2030. godine, kao što su: ukidanje siromaštva i nejednakosti, jednakost spolova, čista energija i pitka voda, održivi gradovi, inovacije i ekonomski razvoj, reduciranje klimatskih promjena, očuvanje života u moru i na zemlji, mir i dostupnost prava za sve…, a približit će se mladima na kreativan način.

Sudionici projekta

  1. Borgarholtsskóli Art Department, Reykjavík, Island
  2. Gymnasium Nordhorn, Nordhorn, Njemačka
  3. IES Los Cristianos, Arona, Tenerife, Španjolska
  4. Liceo Statale Pascasino, Marsala, Sicilija, Italija
  5. Srednja škola Bedekovčina, Bedekovčina, Hrvatska
  6. Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Békéscsaba, Mađarska

 

 


Vijesti

Uskrsna radionica bojanja keramičkih jaja (Erasmus+ KA2 projekt „CreActive!“)

Autor: Krasnodor Mikša, 22. 4. 2022.

 

U svrhu promoviranja društvene inkluzije osoba s invaliditetom, 8. travnja 2022. u našoj je školi održana Uskrsna radionica bojanja keramičkih jaja na kojoj su sudjelovali članovi Udruge invalida Bedekovčina, učenica koje sudjeluju u Erasmus+ projektu „CreActive!“ te učenika 2.e razreda. Ova radionica organizirana je u sklopu navedenog projekta.

Romana Piljek, Marta Drempetić, Antonija Kunštek i Sara Šalković od 9. do 13. svibnja 2022. sudjelovat će na projektnim aktivnostima u partnerskoj školi u Mađarskoj. Tema ovih aktivnosti bit će smanjenje nejednakosti u društvu i osnaživanje i promoviranje društvene inkluzije svih, bez obzira na starost, spol, invalidnost, rasu, etničku pripadnost, porijeklo, religiju ili ekonomsko stanje. Naše učenice prikazat će i rezultate ove radionice koju je obilježilo lijepo i kreativno druženje.

   

Također je dogovoren sljedeći susret u prostoru Udruge invalida Bedekovčine gdje će Romana, Marta, Sara i Antonija sudjelovati na kreativnim radionicama koje će organizirati Udruga.

Danijela Švigir i Janja Roginić
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju