preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Safety card

SŠ Bedekovčina je kao partner početkom ove školske godine krenula u realizaciju projekta „Safety card“ u području obrazovanja odraslih koji će se financirati sredstvima EU-a. Idejni začetnik i prijavitelj projekta je „Faktia“, tvrtka grada Forrsa iz Finske koja se bavi edukacijom odraslih. Oni su jedni od vodećih u tom području u Finskoj. Projekt traje dvije godine. U njemu sudjeluju tri zemlje – Finska, Estonija i Hrvatska. Iz Hrvatske sudjeluju dvije institucije: SŠ Bedekovčina i Visoka škola za sigurnost iz Zagreba. Partner iz Estonije je strukovna škola „Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus“ iz grada Jõhvi.

Projektom će se postići povećanje mobilnosti i razmjene znanja i vještina unutar ustanova partnera u projektu, kao i povećanje sigurnosti u području podizanja i prijenosa tereta u sve tri države iz kojih dolaze partneri. Time se postiže jačanje struke sigurnosti na međunarodnoj razini te se kroz novostvoreni program cjeloživotnog učenja postiže zaštita zdravlja i života ljudi, napredak društva u cjelini, održivi gospodarski rast i razvoj te veća društvena kohezija. U projektu će se analizirati i uskladiti sadržaji strukovnog obrazovanja odraslih i metode osposobljavanja u području dizanja i prijenosa tereta na siguran način, na europskoj razini, kako bi se poboljšala kvaliteta ponude osposobljavanja koja ima izravan utjecaj na smanjenje broja nesreća – ozljeda i materijalnih šteta. Ovakvo osposobljavanje će omogućiti i veću radnu mobilnost. Osposobljeni polaznici dobit će potvrde o osposobljavanju u vidu certifikata „Safety card“.  

Glavni koordinator projekta je Raija Salo iz tvrtke „Faktia Koloutus OY“ iz Finske. Koordinatori projekta u partnerski institucijama su:

1.      Helju Virunurm – Ida-Virumaa Kutsehariduskekus, Estonija

2.      Irina Kacian Ivetić – Visoka škola za sigurnost, Hrvatska

3.      Tajana Sedak Benčić – Srednja škola Bedekovčina, Hrvatska.

Vijesti / News
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sastanak partnera u projektu ''Safety card''
Autor: Krasnodor Mikša, 9. 4. 2016.

 

 

U srednjoj školi Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, Estonija, 5. i 6. travnja 2016. održan je šesti međunarodni sastanak partnera u projektu „Safety card“. 


Suradnja s partnerskim ustanovama, Srednjom školom Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus iz grada  Jõhvi u Estoniji, Centrom za obrazovanje odraslih Faktia iz Finske i Visokom školom za sigurnost iz Zagreba, započela je 1. rujna 2014. godine s ciljem kreiranja kurikuluma za osposobljavanje za rad na siguran način sa strojevima u području dizanja tereta.

Prva pilot skupina polaznika započela je s obrazovanjem putem ranije zajednički kreirane e-learning platforme, analiziran je način praćenja njihovih aktivnosti na platformi i eventualne poteškoće s kojima se polaznici suočavaju. Isto tako, usuglašene su pojedinosti vezane za evaluaciju projekta. Estonski partneri pokrenuli su mrežnu stranicu projekta na kojoj će budući polaznici, kao i svi zainteresirani, moći pronaći sve potrebne materijale i informacije o projektu.

  

Sljedeći sastanak održat će se krajem lipnja u Finskoj kada će biti analizirani rezultati osposobljavanja prvih pilot skupina, usuglašene daljnje aktivnosti vezane za razvoj e-learning platforme, kreirani promotivni materijali i dogovoreni načini širenja ove vrste osposobljavanja u ostalim zemljama EU-a te dogovorene pojedinosti završne konferencije koja će biti održana u rujnu u Zagrebu.

Osim rada na samome projektu, cilj je upoznati i kulturno-povijesne znamenitosti zemlje domaćina. Ovom prilikom posjetili smo željeznički muzej na otvorenom i radionicu za izradu tradicionalnih uporabnih predmeta i suvenira od drva.

Srednju školu Bedekovčina na sastanku vezanom uz projekt ''Safty card'' zastupali su nastavnici Mara Ivančević i Zlatko Papić.

Mara Ivančević

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju