preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Safety card

SŠ Bedekovčina je kao partner početkom ove školske godine krenula u realizaciju projekta „Safety card“ u području obrazovanja odraslih koji će se financirati sredstvima EU-a. Idejni začetnik i prijavitelj projekta je „Faktia“, tvrtka grada Forrsa iz Finske koja se bavi edukacijom odraslih. Oni su jedni od vodećih u tom području u Finskoj. Projekt traje dvije godine. U njemu sudjeluju tri zemlje – Finska, Estonija i Hrvatska. Iz Hrvatske sudjeluju dvije institucije: SŠ Bedekovčina i Visoka škola za sigurnost iz Zagreba. Partner iz Estonije je strukovna škola „Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus“ iz grada Jõhvi.

Projektom će se postići povećanje mobilnosti i razmjene znanja i vještina unutar ustanova partnera u projektu, kao i povećanje sigurnosti u području podizanja i prijenosa tereta u sve tri države iz kojih dolaze partneri. Time se postiže jačanje struke sigurnosti na međunarodnoj razini te se kroz novostvoreni program cjeloživotnog učenja postiže zaštita zdravlja i života ljudi, napredak društva u cjelini, održivi gospodarski rast i razvoj te veća društvena kohezija. U projektu će se analizirati i uskladiti sadržaji strukovnog obrazovanja odraslih i metode osposobljavanja u području dizanja i prijenosa tereta na siguran način, na europskoj razini, kako bi se poboljšala kvaliteta ponude osposobljavanja koja ima izravan utjecaj na smanjenje broja nesreća – ozljeda i materijalnih šteta. Ovakvo osposobljavanje će omogućiti i veću radnu mobilnost. Osposobljeni polaznici dobit će potvrde o osposobljavanju u vidu certifikata „Safety card“.  

Glavni koordinator projekta je Raija Salo iz tvrtke „Faktia Koloutus OY“ iz Finske. Koordinatori projekta u partnerski institucijama su:

1.      Helju Virunurm – Ida-Virumaa Kutsehariduskekus, Estonija

2.      Irina Kacian Ivetić – Visoka škola za sigurnost, Hrvatska

3.      Tajana Sedak Benčić – Srednja škola Bedekovčina, Hrvatska.

Vijesti / News
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Drugi sastanak u projektu Safety card
Autor: Krasnodor Mikša, 22. 12. 2014.

 

 

U Helsinkiju, Finska, 8. i 9. prosinca 2014. održan je drugi međunarodni sastanak partnera u projektu „Safety card“ na kojem su bili Tajana Sedak Benčić i Damir Bešenić. 


Nakon prvog sastanka koji je održan u Zagrebu početkom listopada zadatak svih partnera bio je usporediti postojeće kurikulume u dogovorenim programima obrazovanja odraslih kako bi se mogla izvršiti zajednička analiza i utvrditi sličnosti i različitosti istih. U Helsinkiju je raspravljano o tome i dogovoren okvir kurikuluma za osposobljavanje polaznika za rad na siguran način sa strojevima u području dizanja tereta.

Sljedeći je zadatak detaljizirati kurikulum i promisliti o nastavnim metodama i materijalima koji će se koristiti i kojima će se podići kvaliteta samog osposobljavanja. Konačna odluka o tome će biti donesena u ožujku 2015. g. kada će biti održan susret u Estoniji, u gradu Jõhve u kojem se nalazi škola partner iz Estonije.

Galerija.

Tajana Sedak Benčić

Slike: Damir Bešenić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju