preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Safety card

SŠ Bedekovčina je kao partner početkom ove školske godine krenula u realizaciju projekta „Safety card“ u području obrazovanja odraslih koji će se financirati sredstvima EU-a. Idejni začetnik i prijavitelj projekta je „Faktia“, tvrtka grada Forrsa iz Finske koja se bavi edukacijom odraslih. Oni su jedni od vodećih u tom području u Finskoj. Projekt traje dvije godine. U njemu sudjeluju tri zemlje – Finska, Estonija i Hrvatska. Iz Hrvatske sudjeluju dvije institucije: SŠ Bedekovčina i Visoka škola za sigurnost iz Zagreba. Partner iz Estonije je strukovna škola „Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus“ iz grada Jõhvi.

Projektom će se postići povećanje mobilnosti i razmjene znanja i vještina unutar ustanova partnera u projektu, kao i povećanje sigurnosti u području podizanja i prijenosa tereta u sve tri države iz kojih dolaze partneri. Time se postiže jačanje struke sigurnosti na međunarodnoj razini te se kroz novostvoreni program cjeloživotnog učenja postiže zaštita zdravlja i života ljudi, napredak društva u cjelini, održivi gospodarski rast i razvoj te veća društvena kohezija. U projektu će se analizirati i uskladiti sadržaji strukovnog obrazovanja odraslih i metode osposobljavanja u području dizanja i prijenosa tereta na siguran način, na europskoj razini, kako bi se poboljšala kvaliteta ponude osposobljavanja koja ima izravan utjecaj na smanjenje broja nesreća – ozljeda i materijalnih šteta. Ovakvo osposobljavanje će omogućiti i veću radnu mobilnost. Osposobljeni polaznici dobit će potvrde o osposobljavanju u vidu certifikata „Safety card“.  

Glavni koordinator projekta je Raija Salo iz tvrtke „Faktia Koloutus OY“ iz Finske. Koordinatori projekta u partnerski institucijama su:

1.      Helju Virunurm – Ida-Virumaa Kutsehariduskekus, Estonija

2.      Irina Kacian Ivetić – Visoka škola za sigurnost, Hrvatska

3.      Tajana Sedak Benčić – Srednja škola Bedekovčina, Hrvatska.

Vijesti / News
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Peti međunarodni sastanak partnera u projektu Safety card
Autor: Krasnodor Mikša, 17. 10. 2015.

 

 

U školi je 13. i 14. listopada 2015. održan peti sastanak partnera u projektu „Safety card“ koji je započeo prošle godine. 


Nakon trećeg sastanka, koji je također bio u SŠ Bedekovčina u lipnju ove godine, zadatak svih partnera bio je proučiti nastavne materijale koje su pripremili svi prema područjima kurikuluma kako je dogovoreno. Na temelju toga treba pripremiti i svoje komentare. Prema komentarima proučeni su materijali i dogovoren zajednički sadržaj pojedinog dijela kurikuluma. Pripremljena je platforma za e-learning na kojoj će se nalaziti svi nastavni materijali. Evaluacija kandidata također će se provoditi elektroničkim putem. U izradi je i mrežna stranica projekta. Osposobljavanje polaznika počet će u studenom.

  

Sljedeći sastanak održat će se početkom travnja 2016. g. u Estoniji, u gradu Jõhve, gdje se i nalazi škola partner.

Kratko slobodno vrijeme iskoristili smo da goste upoznamo s ljepotama i povijesti Hrvatskog zagorja. Posjetili smo „Gupčevu lipu“ i dvorac Oršić, tj. izložbu posvećenu Seljačkoj buni.

Tajana Sedak Benčić, prof.,

koordinatorica projekta

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju