preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > Projekti  > Erasmus+  > UpT2S
Upgrading trainers in dual vocational training system - UpT2S

Dvodišnji KA202 Erasmus+ projekt (2019 - 1-ES01 - KA202 - 065843) između 5 partnera.

Glavni koordinator

Španjolska - EFAS CV La Malvesia, Liombai

Partneri:

Francuska - FRMFR Betagne

Njemačka - DEULA  Nienburg GmbH

Estonia - JARVAMAA KUTSEHARIDUSKESKUS

Hrvatska - Srednja škola Bedekovčina

 

Logo projekta: 

 

Projekt je usko vezan uz provođenje dualnog sustava u strukovnim školama, te osnaživanju suradnje škola, tvrtki i roditelja (učenika) tijekom obavljanja stručne prakse u tvrtkama. Podizanjem kompetecija i usavršavanjem trenera u njegovom radu s vježbenicima podići će se razina znanja koja će omogućiti učenicima veću zapošljivost na tržištu rada.

Projekt ima tri glavna intelektualna rezultata:

IO1 - strukturirani online tečaj za trenere koji će moći koristiti strukovne škole i obrazovne institucije. Sastojat će se od nekoliko modula koji će se izgrađivati tijekom susreta.

IO2 - Aplikacija ili online alat koji će trenieri moći koristiti u svom radu za evaluaciju i procjenjivanje vježbenika tijekom stručne prakse.

IO3 - Priručnik s primjerima dobre i uspješne prakse, ulogom trenera i njegovim kompetencijama s analizom postojećih praksi sa specifičnim fokusom na ulogu škole, tvrtki i javnih institucija.

Svi rezultati bit će javno objavljeni i dostupni svima na mmorištenje nakon projekta.

 

Priloženi dokumenti:
Job interview.docx


Vijesti

Novi strukovni KA202 Erasmus+ projekta - UpT2S

Autor: Krasnodor Mikša, 14. 12. 2019.

 

 

Nastavnici Srednje škole Bedekovčina Daniel Gavran i Daniela Usmiani su 3. – 5. prosinca 2019. sudjelovali na susretu nastavnika partnerskih organizacija novog strukovnog KA202 Erasmus+ projekta pod nazivom UpT2S  u Valenciji.

Projekt je vezan uz razvoj kompetencija trenera u okviru dualnog sistema i unapređenja metoda praćenja učenika strukovnih škola tijekom obavljanja stručne prakse u tvrtkama.

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, a partneri su Regionalna Federacija MFR Bretanje iz Francuske (koja umrežava 30 lokalnih tvrtki i privatnih gospodarstava uključenih u stjecanje strukovnih vještina organizacijom stručne prakse), DEULA – Nienburg GmbH (German Academy of Agrycultural Technology) - najveći trening centar ovog tipa u Njemačkoj, i Järvamaa  KUTSEHARIDUSKESKUS (Järva County Vocational Training Centre) iz Paide, Estonija, koji organizira stručnu praksu iz 25 različitih profesija.

Glavni koordinator projekta je škola EFA LA MALVESIA iz Valencije, Španjolska, poluprivatna agrotehnička strukovna škola. Škola je članica UNEFA – (Union of Agricultural Family Schools) koja okuplja 27 EFA škola u Španjolskoj. UNEFA je članica AIMFR (International Association of Maisons Familiar Rural) čija je i od ove godine postala članicom i Srednja škola Bedekovčina.

Tijekom dvogodišnjeg projekta izradit će se online mrežni tečaj za edukaciju trenera (nastavnika i stručnjaka koji prate učenika tijekom obavljanja stručne prakse), aplikacija za praćenje i evaluaciju učenika i komunikaciju na relaciji škola-tvrtka-učenik i brošura u kojoj će se objaviti sva iskustva partnerskih institucija i primjeri dobre prakse.

Organizirat će se nekoliko višestrukih događaja za promociju i diseminaciju projektnih aktivnosti i rezultata na koje će se pozvati predstavnici tvrtki u kojima učenici obavljaju stručnu praksu kako bi se razmijenile potrebe prilikom kreiranja rezultata, kao i mišljenja o rezultatima projekta svakog od sudionika stručne prakse tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Sudjelovanje u ovako profesionalnom i ozbiljnom projektu, kao i suradnja s velikim i profesionalnim institucijama na području strukovnog obrazovanja koje već godinama provode dualni sustav čast je za školu, ali i veliki izazov i odgovornost, posebice što se dualni sustav tek drugu godinu provodi u Hrvatskoj i to u nekolicini zanimanja, a i Srednja škola Bedekovčina od ove je godine upisala eksperimentalno odjeljenje smjer soboslikar-ličilac dekorater.

Sudjelovanje u projektu donijet će školi nova znanja i primjenu iskustava ostalih zemalja u provođenju dualnog sustava u strukovnom obrazovanju koja će se implementirati u rad i unaprijediti postupke  praćenja učenika tijekom obavljanja stručne prakse, kako izvan škole u tvrtkama, tako i u školskim radionicama.

Daniel Gavran
Diseminacija

CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju