preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > Projekti  > Erasmus+  > UpT2S
Upgrading trainers in dual vocational training system - UpT2S

Dvodišnji KA202 Erasmus+ projekt (2019 - 1-ES01 - KA202 - 065843) između 5 partnera.

Glavni koordinator

Španjolska - EFAS CV La Malvesia, Liombai

Partneri:

Francuska - FRMFR Betagne

Njemačka - DEULA  Nienburg GmbH

Estonia - JARVAMAA KUTSEHARIDUSKESKUS

Hrvatska - Srednja škola Bedekovčina

 

Logo projekta: 

 

Projekt je usko vezan uz provođenje dualnog sustava u strukovnim školama, te osnaživanju suradnje škola, tvrtki i roditelja (učenika) tijekom obavljanja stručne prakse u tvrtkama. Podizanjem kompetecija i usavršavanjem trenera u njegovom radu s vježbenicima podići će se razina znanja koja će omogućiti učenicima veću zapošljivost na tržištu rada.

Projekt ima tri glavna intelektualna rezultata:

IO1 - strukturirani online tečaj za trenere koji će moći koristiti strukovne škole i obrazovne institucije. Sastojat će se od nekoliko modula koji će se izgrađivati tijekom susreta.

IO2 - Aplikacija ili online alat koji će trenieri moći koristiti u svom radu za evaluaciju i procjenjivanje vježbenika tijekom stručne prakse.

IO3 - Priručnik s primjerima dobre i uspješne prakse, ulogom trenera i njegovim kompetencijama s analizom postojećih praksi sa specifičnim fokusom na ulogu škole, tvrtki i javnih institucija.

Svi rezultati bit će javno objavljeni i dostupni svima na mmorištenje nakon projekta.

 

Priloženi dokumenti:
Job interview.docx


Vijesti

Nastavnici škole u Njemačkoj na susretu u okviru Erasmus+ projekta UpT2S

Autor: Daniela Usmiani, 14. 10. 2021.

 

U okviru Erasmus+ projekta "Upgrading trainers in dual vocational training system - UpT2S", nastavnici i stručni učitelji Srednje škole Bedekovčina: Tajana Sedak Benčić, Saša Peričak, Ivan Ded i Stjepan Sinković boravili su tjedan dana (od 27.9. - 1.10.2021.)  na projektnom susretu u obrazovnom centru Duela Nienburg GmbH, u Nienburgu,
 

 

U okviru projekta UpT2S se izradom online tečaja za unapređenje kompetencija mentora u tvrtkama, kao i  izradom mobilne aplikacije koja povezuje školu, učenika, obitelj i tvrtku želi unaprijediti provedba dualnog sustava u strukovnim školama. 
Sudionici projektnog susreta testirali su aplikaciju i kreirani tečaj kako bi se eliminirale greške i rezultati projekta unaprijedili u cjelini. 


 

Osim navedenog, upoznali su se s organizacijom domaćina koji su lideri u provedbi dualnog sustava obzirom da dualni sustav u Njemačkoj ima već dugu tradiciju i posjećuju tvrtke u kojima učenici provode praktičnu nastavu.

Partneri u projektu su obrazovni centri iz Estonije i Francuske, Srednja škola EFAS CV La Malvesia, Liombai iz Španjolske koja je ujedno koordinator projekta te Srednja škola Bedekovčina i domaćin projektnog susreta u Njemačkoj Duela Nienburg GmbH.

Više o projektu možete vidjeti na stranci projekta https://upt2sproject.com na kojoj će nakon testiranja biti ugrađeni rezultati projekta.
Sljedeći susret planira se u Estoniji u prosincu 2021., a u Hrvatskoj krajem veljače 2022.
Diseminacija

CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju