preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Obavijesti

Ova podstranica mrežnih stranica Srednje škole Bedekovčina donosit će obavijesti vezane uz učenička natjecanja na školskoj, županijskoj i državnoj razini.


Vijesti

English All Around (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 6. 4. 2019.

 

 

Učenici naše škole po treći su puta sudjelovali, 30. i 31. ožujka, na festivalu engleskog jezika – English All Around, u organizaciji Privatne umjetničke gimnazije iz Zagreba.

Zbog velikog broja sudionika festivala koji se natječu u više kategorija, festivalska događanja su se odvijala u prostorijama Gimnazije i kina Tuškanac. Tema ovogodišnjeg festivala bila je „FUTURE“.

Ove godine, kao i prethodne,  sudjelovali smo u dva izazova: Speaking Challenge i Drama Challenge

Predstavnici naše škole u izazovu govorenja bili su Srećko Knežević i Luka Kolarić koji su pod mentorstvom profesorice Gordane Bujanić Tretinjak uvježbavali vještinu debatiranja u mjesecima koji su prethodili festivalu te isto uspješno prikazali pred sucima i publikom.

U izazovu drame predstavljali su nas Mihael Kebet i Marija Mlinarić te Matija Stanić i David Hanžek. Njihova drama je dobila izuzetne pohvale sudaca, što ih je potaknulo da već razmišljaju o sudjelovanju na festivalu i naredne godine. Pripreme su se odvijale od početka listopada pa do samog festivala, a učenici su pod mentorstvom profesorice Gordane Bujanić Tretinjak samostalno osmislili i napisali dramu te ju marljivo uvježbavali s i bez publike. Samostalno su izradili i potrebne rekvizite, na čemu im se treba posebno čestitati.

   

Uz to što je festival natjecateljskog karaktera, učenici su imali priliku družiti se s vršnjacima iz ostalih škola sudionica. Učenici koji su se pripremili za Drama Challenge prvi su dan festivala sudjelovali u radionici glume koju su vodila tri dramska pedagoga izvorni govornici engleskog jezika. Ta je radionica, kao i razgovor s članovima prosudbene komisije, izvornim govornicima engleskog jezika, prije i nakon nastupa učenicima bilo vrijedno iskustvo govorne interakcije s izvornim govornicima, što je svakome tko uči strani jezik veoma korisno iskustvo.

U pratnji učenika oba dana održavanja festivala bile su Gordana Bujanić Tretinjak i Mara Ivančević.

Galeriju slika s festivala engleskog jezika možete vidjeti na službenoj stranici Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju