preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

School for Health in Europe

Trenutno je u taj projekt uključeno 50 zemalja diljem Europe. U Republici Hrvatskoj nositelji projekta su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Agencija za odgoj i obrazovanje. Do sada je u Hrvatskoj uključeno 47 osnovnih i 8 srednjih škola. Cilj cijelog projekta je promicanje zdravlja, pri čemu je bitan cjelovit pristup škole koji povezuje zdravstvenu politiku škole, fizičko i društveno okruženje, vještine i sposobnosti, zajednicu i zdravstvene službe.

U ovom se ciklusu naša škola odlučila za provođenje projekta „(Ne)Volim vježbati!“. Ciljevi su nam ustanoviti učestalost tjelesne aktivnosti učenika i razloge zašto dio učenika ne voli/želi vježbati na satovima Tjelesne i zdravstvene kulture, napraviti akcijski plan poboljšanja stanja, ukazati na važnost tjelesne aktivnosti kao važnog čimbenika zdravog i pravilnog psihofizičkog razvoja adolescenata.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Europska mreža škola koje promiču zdravlje
Autor: Krasnodor Mikša, 9. 7. 2018.

 

 

U našoj je školi održan stručni skup za koordinatore srednjih škola Republike Hrvatske uključenih u Europsku mrežu škola koje promiču zdravlje (SHE). 


O realizaciji ovog projekta tijekom školske godine 2017./2018. govorila je prof. Olgica Martinis, prestavnica Agencije za odgoj i obrazovanje. 

Ravnateljica SŠ Bedekovčina Vera Hrvoj govorila je o socijalnom kapitalu mladih Krapinsko-zagorske županije u kontekstu mreže škola SHE.

Projekt Građanin i pokazatelje uspjeha učenika i nastavnika u Građanskom odgoju i obrazovanju prikazali su prof. Nevenka Lončarić i mr. sc. Tomislav Ogrinšak iz AZOO-a. Koordinatori pojedinih škola iznijeli su svoje rezultate i iskustva u radu tijekom ove školske godine.

Svim sudionicima skupa pokazali smo prostore u kojima naši učenici stječu svoja stručna znanja i vještine, a posjetili smo i prostor dvorca Bračak u kojem je smještena REGEA.

Tajana Sedak Benčić, prof., 

koordinatorica projekta za SŠ Bedekovčina

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju