preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Anketa (mala)
Jeste li zadovoljni suradnjom s školom?
Kutak za roditelje

„Škola nije ustanova za besplatno odlaganje i čuvanje podmlatka zaposlenih roditelja.

Škola je mjesto gdje se događaju važne stvari u životima naše djece i zato ne smijemo biti nezainteresirani za nju.

Nema tog trača, te sapunice, tog hobija, tanjura, predmeta ili posla koji je ljepši, bogatiji, zanimljiviji od sudjelovanja i ulaganja u nečije odrastanje.

Ništa ne može biti izgovor da ne podijelimo onaj najbolji dio sebe s onima koji nam najviše znače - našom djecom. ..“        

 „Iza školskog praga našu djecu ne čekaju samo otvoreni debeli udžbenici i mračne školske ploče, stroge tvrde klupe, već brojne uzbudljive i složene situacije čije rješavanje oblikuje ličnost i razvija njene sposobnosti. Odgoj i obrazovanje ne mogu i ne smiju se svesti samo na „štrebanje“ i ponavljanje zapamćenih podataka.

Škola je mjesto gdje djeca uče biti dio šire zajednice; uče suradnji, kritici, prepoznavanju vrijednosti, izgradnji odnosa među ljudima, prema autoritetima….“

"Strogost ne vrijedi bez pravde,

A pravda se hrani činjenicama –

Upoznajte ljude s kojima dijelite brigu

Za obrazovanje vašeg djeteta."

                                                                             (preuzeto s letka promente.org)

 
Vijesti za roditelje
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati
Autor: Krasnodor Mikša, 11. 2. 2018.

 

Ured za suzbijanje zlouporabe droga u sklopu opće strategije Nacionalnog informacijskog sustava za droge objavljuje brošuru ,,Interuju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" namijenjenu roditeljima, nastavnicima i odgajateljima.


Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom kcnzumacijom, svrha brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Također, u brošuri su navedeni savjeti za roditelje kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoaktivnih tvari, odnosno kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.

S obzirom na aktualnost problematike novih droga i njihove pojavnosti na tržištu RH, kao i trendove koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga medu mladima, Ured za suzbijanje droga objavljuje ,,Interuju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati".

Brošuru možete preuzeti ispod ove obavijesti.Priloženi dokumenti:
Brosura_za_roditelje.pdf (3.62 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju