preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan sestrinstva u Zagrebu i Vukovaru (galerija)
Autor: Krasnodor Mikša, 16. 5. 2016.

 

Učenici i nastavnici Medicinskog učilišta naše škole radno su obilježili Međunarodni dan sestrinstva posjetivši KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu, Medicinsku školu Osijek i Opću županijsku bolnicu i bolnicu hrvatskih veterana u Vukovaru. 


Medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta 12. svibnja obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva.

Na poziv glavne sestre KBC-a Sestre milosrdnice, Biserke Režek, učenici su posjetili i obišli  KBC te se družili s medicinskim sestrama na klinikama i Zavodima KBC-a i na taj način obilježili Međunarodni dan sestrinstva.

Poziv je uslijedio zbog dugogodišnje uspješne suradnje Srednje škole Bedekovčina i  KBC-a Sestre milosrdnice.

   

Učenici godinama obavljaju vježbe na klinikama KBC-a, a naši bivši učenici pronašli su svoje radno mjesto upravo na klinikama KBC-a na svoje osobno i na zadovoljstvo KBC-a.

Na sam 12. svibnja, Međunarodni dan sestrinstva, učenici i djelatnici SŠ Bedekovčina posjetili su Opću županijsku bolnicu i bolnicu hrvatskih veterana u Vukovaru te razgledali muzejski prostor bolnice.

Na taj način su odali priznanje svim poginulim medicinskim sestrama za vrijeme Domovinskog rata.

Posjetom Ovčari i paljenjem svijeća na groblju u tišini su odali počast svima koji počivaju na groblju.

U nastavku dana posjetili su Medicinsku školu Osijek. Svi zajedno razgledali su kabinete Zdravstvene njege i druženje nastavili sa svojim kolegama, učenici s učenicima iz Osijeka u prostorima škole i razgledom grada, a nastavnici su Međunarodni dan sestrinstva završili razmjenom iskustva na stručnom sastanku i pridružili se centralnoj proslavi Međunarodnog dana sestrinstva medicinskim sestrama KBC-a Osijek. Nakon pozdrava rukovodstva KBC-a Osijek uslijedila su stručna predavanja i na kraju je svaka medicinske sestra dobila ružu od v.d. ravnatelja i zamjenika ravnatelja.

Galerija.

Tekst: Štefica Sukreški

Slike: Blaženka Videk

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju