preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Medicinsko učilište
Počinje s radom 1992. godine kada se upisuju prvi učenici u program medicinske sestre/medicinski tehničar, a sada upisujemo i fizioterapeutski tehničar. 
Po broju zanimanja i broju upisanih učenika ovo je drugo po veličini učilište.
 
Ovdje se upisuju zanimanja:
  • medicinska sestra/medicinski tehničar u trajanju od pet godina
  • fizioterapeutski tehničar u trajanju od četiri godine.
 
Škola je uložila mnogo u opremanje učionica i kabineta potrebnih za školovanje ovih kadrova.
Stručnu nastavu izvode liječnici specijalisti i više medicinske sestre te viši fizioterapeuti.
 
Dio nastavnih vježbi izvodi se u školi, a dio u Općoj bolnici Zabok, Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice i bolnicama u gradu Zagrebu.
Budući medicinski djelatnici u sklopu nastave i izvanškolskih aktivnosti organiziraju i sudjeluju u mnogobrojnim projektima na razini Škole ili pak na razini cijele Županije.
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Znanstveni simpozij u OB Zabok
Autor: Krasnodor Mikša, 27. 5. 2016.

 

 

U Općoj bolnici Zabok održan je znanstveno-stručni simpozij „Rodilište prijatelj majki i djece“ na kojem su prisustvovali i učenici 3. Ma.


Simpozij se održavao u organizaciji Koordinacijskog tima za promociju dojenja na području Krapinsko-zagorske županije i suorganizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana i Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije.

   

Predavanja su donijela niz zanimljivosti i planova koji su sastavni dio inicijative da zabočko rodilište postane" Rodilište prijatelj majki i djece".  U uvodnom dijelu predavanja sudionicima se obratio dr. Rajko Fureš, a zatim su uslijedila predavanja prof. dr. sc. Milana Stanojevića, voditelja odjela za neonatologiju KB Sveti duh,  dr. Jadranke Šanjug, specijalista ginekologije i opstetricije, primalja iz zabočkog rodilišta i Biserke Sviben, pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije.

Na predavanjima su prisustvovali liječnici, medicinske sestre, primalje i  predstavnici zdravstvenih ustanova.

Štefica Sukreški

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju