preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Medicinsko učilište
Počinje s radom 1992. godine kada se upisuju prvi učenici u program medicinske sestre/medicinski tehničar, a sada upisujemo i fizioterapeutski tehničar. 
Po broju zanimanja i broju upisanih učenika ovo je drugo po veličini učilište.
 
Ovdje se upisuju zanimanja:
  • medicinska sestra/medicinski tehničar u trajanju od pet godina
  • fizioterapeutski tehničar u trajanju od četiri godine.
 
Škola je uložila mnogo u opremanje učionica i kabineta potrebnih za školovanje ovih kadrova.
Stručnu nastavu izvode liječnici specijalisti i više medicinske sestre te viši fizioterapeuti.
 
Dio nastavnih vježbi izvodi se u školi, a dio u Općoj bolnici Zabok, Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice i bolnicama u gradu Zagrebu.
Budući medicinski djelatnici u sklopu nastave i izvanškolskih aktivnosti organiziraju i sudjeluju u mnogobrojnim projektima na razini Škole ili pak na razini cijele Županije.
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan prve pomoći
Autor: Krasnodor Mikša, 12. 9. 2019.

 

 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoć koji se obilježava svake godine druge subote u rujnu, 11. rujna 2019. organizirana je vježba pružanja prve pomoći u SŠ Bedekovčina i Učeničkom domu SŠ Bedekovčina.


Vježbom su prikazani zadaci i postupci pravilne i pravodobne prve pomoći, postupak na mjestu nesreće te postupak skidanja zaštitne kacige. Postupke prve pomoći izvodili su i uvježbavali učenici 4. Ma razreda, smjera medicinska sestra opće njege / medicinski tehničar opće njege.

Vježbe su izvedene i u Učeničkom domu s ciljem edukacije učenika drugih strukovnih usmjerenja i poticanja na odgovorno ponašanje, te nastojanje podizanja razine svijesti o važnosti poznavanja osnovnih postupaka prve pomoći kako bi u slučaju potrebe pomogli sebi i drugima.

   

Kao sjajan primjer svim učenicima, naš učenik 5. Ma razreda, Michael Jerneić, ispričao je svoj događaj u kojem je prvi puta pružio prvu pomoć te primijenio kardiopulmonalnu reanimaciju i spasio život osobe koja je doživjela srčani udar.

Edukacije iz prve pomoći trebale bi biti dostupne svima jer poznavanje i pravilna primjena postupaka iz prve pomoći mogu spasiti život, te pomažu u oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede.

Slike i tekst: Tomislav Ded

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju