preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Poljoprivredno učilište

Godine 1995. upisuje se prva generacija učenika u program poljoprivrednog tehničara općeg smjera.

Strateški je poljoprivreda jedna od okosnica razvoja naše županije, a prije svega proizvodnja zdrave hrane.

Za sada se u ovom učilištu školuje jedno četverogodišnje zanimanje - poljoprivredni tehničar opći, dok je za budućnost planirano više zanimanja, kao i zanimanja u trogodišnjem trajanju.

Nastava se odvija u zakupljenom školskom objektu veličine 1.000 m² uz koji se nalazi i uređeno zemljište za praktičnu nastavu, te suvremeni staklenik.

Stručnu nastavu izvode diplomirani agronomi dok je za praktičnu nastavu zaposlen poljoprivredni tehničar-instruktor praktične nastave

Osim što se brinu za sav okoliš škole, učenici praktičnu nastavu izvršavaju na nekim od poljoprivrednih imanja van škole, kao i u voćnjaku, stakleniku i vrtu koji škola posjeduje.


Vijesti

Virtualni susret u Hrvatskoj - BEECOME

Autor: Daniela Usmiani, 5. 2. 2021.

 

U okviru Erasmus+ projekta B:E:E:C:O:M:E. održali smo zadnju mobilnost projekta koja se trebala održati u ožujku 2020. u Bedekovčini na virtualan način putem etwinning platforme od 20. - 22. siječnja 2021.

Četiri dana (četvrti dan održan je u prosincu 2020.) učenici partnerskih škola provodili su aktivnosti vezane za promociju pčela i njihove važnosti za cijelo čovječanstvo. Zadnji dan bio je posvećen Sajmu pčelinjih proizvoda koji su svi partneri pripremii u svojim učionicama te predstavljali pčelinje proizvode svojeg podneblja učenicima drugih škola.

 

Prvi dan bio je posvećen upoznavanju učenika, Speed date-u, izradi Padleta na kojem su se učenici predstavljali, radeći u međunarodnim timovima  rješavanje puzzli sa slikama partnerskih škola i simbola partnerskih zemalja i temi pčela.

       

Završetak prvog dana obilježili su Memovi učenika na temu pčela.

 

Aktivnosti drugog dana sadržavale su aktivnost izrade 3D logotipa projekta u čemu su učenici bili iznimno uspješni.

Svoje uratke učenici su podijelili u Wakelet kolekciji.

Slijedila je izrada plakata na temu pčelinjih proizvoda. Radeći u Breakout sobama u međunarodnim timovima koristeći suradničke alate učenici su izrađivali plakate na temu pčelinjeg otrova, propolisa, matične mliječi, vrstama meda, apiterapiji.

Tijekom zadnje aktivnosti učenici su se upozali s korisnosti pčelinjeg otrova i načinom njegova prikupljanja.te nakon videa odigrali kviz u quizizzu.

 

Treći dan bio je posvećen pčelinjim proizvodima.

Prva aktivnost bila j eizrada svijeća u čemu su učenici bili izrazito kreativni. Svoje uratke podijelili su na Twinboardu Twinspacea projekta.

 

TU nastavku pokazali smo video u kojem je prikazana izrada i način ukrašavanja licitarskih srca, tradiciolanog hrvatskog suvenira.

U nastavku učenici su izrađivali Foto e-album projekta i riječnik pčelarskih naziva i te će rezultate finishirati do polovice veljače, kada ćemo ih podijeliti na mrežnoj stranici projekta,

 

Zadnji dan mobilnosti održan je sajam pčelinjih proizvoda. Svi partneri su u svojim školama postavili štandove i predstavljali i opisivali svoje proizvode. Zadnji dan održan je u prosincu 2020.

 

 

Evaluacija se izvela online upitnikom, no dio učenika se odazvao izazovu da svoje utiske na virtualnu mobilnost u Hrvatskoj podijele i putem alata Flipgrid video porukom.

U provedbi mobilnosti koristili smo Zoom platformu čije su mogućnosti omogućile i rad u grupama.

 

Iznimno smo ponosni na naše učenike poljoprivrednog učilišta koji su se vrlo uspješno snalazili s digitalnim tehnologijama. Kao tehnička podrška u aktivnosti su se uključili David Hanžek i Mihael Mirt, učenici 3.G razreda.

 

Podrška učenicima škole bili su i profesori: Saša Peričak, Mara Ivančević, Krasnodor Mikša, Daniela Usmiani i koordinator projekta Daniel Gavran.

 
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju